понеділок, 02 січня 2012 17:15

Москва ще більше тиснутиме на Київ - експерт

Москва ще більше тиснутиме на Київ - експерт

Найстрашніші сценарії українсько-російських відносин у найближчому майбутньому малоймовірні: і Путін досить реалістичний, і сочинська Олімпіада 2014 року занадто важлива, щоб жертвувати нею заради евентуальних успіхів. Однак тиск на Київ зростатиме.

Про це в своїй статті для ZN.UA пише політолог Сергій Немирич.

На думку експерта, газова сфера залишиться ключовою, оволодіння українськими активами принципове для "Газпрому". Триватиме економічна експансія в стратегічні галузі української економіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Європа розв'язує команді Януковича руки для переговорів із Москвою"

"Не факт, що після виборів Євразійський союз залишиться ключовим пунктом російського порядку денного, але завдання зв'язати Україну формальними документами буде реалізовуватися", – пише автор.

Немирич переконаний, що посилиться політико-інформаційна кампанія, обіграватимуться не тільки питання російської мови і росіян в Україні, а й загальнодемократичний порядок денний. Українські "проблеми з демократією та правами людини" вкупі з нафтовими грішми залишаться випробуваною зброєю Москви на західному фронті, де вирішуватиметься завдання подальшої ізоляції України від західних країн та їхніх організацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У бік Москви команда Януковича не схилятиметься. Іти в повну залежність ніхто не хоче"

Він наголосив, що Росія активізується в церковному питанні, її присутність стане помітнішою і в Криму, і в Одесі, та й у Києві та на Заході теж.

"І останнє, але не за важливістю: і надалі підбиратимуться по-справжньому свої політики, на яких Москва зможе покластися", — вважає експерт.

Зараз ви читаєте новину «Москва ще більше тиснутиме на Київ - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути