середа, 09 червня 2010 11:36

Мороз назвав найнебезпечніші моменти в програмі Януковича

Мороз назвав найнебезпечніші моменти в програмі Януковича

Два моменти у зверненні Президента України Віктора Януковича насторожують: завершення приватизації, в енергетиці зокрема, і короткий вислів "прозорий ринок землі".

Таку думку висловив лідер Соцпартії України Олександр Мороз.

"З першого приводу можна вести дискусію, враховуючи, що держава не може випускати з рук енергетику (яка потребує величезних і термінових інвестицій), пам'ятаючи, що приватизація перших п'яти обленерго десять років тому (за ініціативи Юлії Тимошенко) призвела до подвоєння тарифів на електроенергію для населення по всій країні", - заявив Мороз.

"А другий привід просто дискусією не завершити. Земля - це Рубікон, це основа державності. Так, правопорушень тут величезна кількість, бігборди над дорогами про продаж землі тільки фіксують привласнення приватними особами чужого права, їх відношення до закону". - додав він.

При цьому лідер соціалістів відзначив, що ринок земель сільгосппризначення - це "катастрофа з незворотніми наслідками". "Чи готовий ризикувати таким чином Президент? Його попередники (Леонід Кучма, перш за все) в цій сфері багато наслідили, але кордон не перейшли", - сказав він.

"Практика показує, що серйозні перетворення в Україні будуються "абияк", велика приватизація тому підтвердження. Якщо зробити ринок землі за європейським, наприклад, зразком, підготовка займе не менше 3-5 років.

Ми так не звикли. Жертви - земля і селяни - відомі. Хижаки - вітчизняні і, здебільшого, іноземні чекають сигналу "Ату!". Потім буде пізно. А вихід є. Він - в концепції земельних відносин, розроблених соціалістами. Він - в розвитку кооперативного руху, в т.ч. на приватній основі. Він - в перспективах села, а значить, в перспективах мільйонів українських громадян", - відзначив політик.

Прес-служба Соцпартії
Зараз ви читаєте новину «Мороз назвав найнебезпечніші моменти в програмі Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути