середа, 14 жовтня 2009 13:21

Мітинг в честь УПА заборонили у Харкові

Мітинг в честь УПА заборонили у Харкові

Харківський окружний адмінсуд заборонив Конгресу українських націоналістів та іншим учасникам акції проводити до 16:00 масові заходи, присвячені створенню УПА. Таким чином суд задовольнив позов Харківської міськради.

"В обґрунтуванні позові Харківська міськрада зазначила, що проведення такого масового заходу може призвести до заворушень чи злочинів, порушення прав і свобод інших людей та громадського порядку", - йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті міськради.

При цьому рада посилалася на те, що "в час, запропонований організатором акції", у Молодіжному парку "проводитимуться акції іншими організаціями, що мають протилежні погляди з відповідачем".

Тому, на думку чиновників міськради, "не відкидається можливість провокації конфлікту з представниками організацій іншого спрямування, участі у відкритому фізичному протистоянні".

У своєму висновку колегія суддів зазначила, що заявлені акції "проводяться в парку, що розташований в центрі міста, у якому жителі та гості Харкова відпочивають, тому необхідно враховувати їх права і свободи, у випадку конфліктної ситуації і порушення громадського порядку буде порушено законні права та свободи даних осіб".

"Отже, - йдеться у повідомленні, - колегія суддів вважає, що є реальна можливість виникнення конфліктних ситуацій, порушення громадського порядку, прав і свобод інших людей".

У 2006 році 14 жовтня біля пам"ятного знаку воїнам УПА представники Комуністичної партії України, Партії регіонів, інших партій і ветеранських організацій намагалися перешкодити проведенню заходів на честь УПА - ходи, мітингу та панахиди, що призвело до масового протистояння в Молодіжному парку, яке довелося стримувати загонам міліції.

У Києві марш на честь створення УПА розпочнеться сьогодні о 15.00. На 18.00 ВО "Свобода" запланувала мітинг і святковий концерт на Майдані Незалежності. Проте його проведення учора заборонив керівник МВС Юрій Луценко.

Сьогодні Президент України Віктор Ющенко привітав ветеранів Української повстанської армії з 67-ою річницею від дня створення УПА.

"Подвиг воїнів УПА не має аналогів в історії. Тисячі українських юнаків та дівчат зі зброєю в руках протистояли одразу двом людиноненависницьким імперіям - німецько-фашистській і радянсько-комуністичній", - зазначив Президент.

11 жовтня Марш на честь створення УПА пройшов у Львові.

14 жовтня християни східного обряду відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці. Вона вважалася покровителькою Української повстанської армії.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Мітинг в честь УПА заборонили у Харкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути