середа, 14 жовтня 2009 08:22

Ющенко вшанує УПА біля Луцької в"язниці

Ющенко вшанує УПА біля Луцької в"язниці

У середу, 14 жовтня, Президент Віктор Ющенко здійснить робочу поїздку до Волинської області, в рамках якої відвідає смт Колки.

Про це повідомили в прес-службі глави держави.

У цій місцевості під час Другої світової війни на звільненій від нацистів території існувала Колківська республіка. У квітні 1943 року загони УПА звільнили від нацистів містечко Колки і прилеглі до нього території - близько 2,5 тисяч квадратних кілометрів.

Республіка проіснувала до 4 листопада 1943 року. Тоді за допомогою регулярних фронтових частин (артилерії, танків і авіації) Колківська республіка була знищена нацистами.

Президент України вшанує пам"ять борців за незалежність України. Передбачається покладання квітів до пам"ятного знаку "Колківська Республіка", а також до пам"ятного знаку "Борцям за свободу України" і братським могилам радянським воїнам і партизанам.

Президент України також вшанує пам"ять патріотів України, розстріляних НКВС під стінами Луцької в"язниці 23 червня 1941 року.

Напередодні лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок закликав Віктора Ющенка належним чином вшанувати українських повстанців та відзначити провідника національно-визвольної боротьби - Степана Бандеру.

Він вимагає надати Бандері звання Героя України, визнати боротьбу ОУН-УПА національно-визвольною боротьбою української нації та проголосити 14 жовтня - День створення УПА - державним святом.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Ющенко вшанує УПА біля Луцької в"язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути