вівторок, 19 липня 2016 10:24

Мінськ загрожує ескалацією як на фронті, так і далеко від передової - нардеп

Мінськ загрожує ескалацією як на фронті, так і далеко від передової - нардеп
Фото: ipress.ua

Україна повинна знайти альтернативу Мінським домовленостям, які не мають перспектив.

Таку думку у своєму Facebook висловив позафракційний народний депутат Віктор Балога.

"Проводити вибори у таких умовах, без надійного контролю над кордоном із РФ - безумство. Ви уявляєте вільне волевиявлення, коли біля виборчої дільниці стоїть російський танк чи мінометний розрахунок бойовиків? Зрозуміло, що за таких обставин Мінський процес дедалі більше ставатиме імітацією і фарсом одночасно. Тим паче, його продавлювання загрожує ескалацією небезпеки - як на фронті, так і далеко від передової. Для виходу з донбаського тупика треба шукати інші механізми", - наголосив Балога.

Він зазначив, що стан справ на Донбасі вже не можна приховати.

"Коли офіційний представник Києва стверджує, що на окупованому Донбасі є сім сотень новітніх танків і важка артилерія, і все це залізо зібране для наступу, стає ясно, що дійсний стан справ на сході неможливо приховати. Цей висновок мені особисто не залишає жодних ілюзій щодо успішних перспектив так званого Мінського процесу. Очевидно, що загарбані Росією території напхані бронетехнікою і артилерією, укріплені міцними фортифікаційними спорудами, військовими інженерними комунікаціями. Це "добро" нікуди не подінеться. Зрештою, у Москві і не збираються відводити важке озброєння. Бо це, щонайменше, буде очевидним визнанням прямої воєнної агресії Росії проти України", - вважає політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 78 обстрілів за добу. На донецькому напрямку працює ворожа артилерія

Раніше представник України в Мінських переговорах Євген Марчук заявив, що у ФРН і Великій Британії разом узятих танків менше, ніж на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Мінськ загрожує ескалацією як на фронті, так і далеко від передової - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути