вівторок, 16 липня 2013 15:23

Міністр хоче перевести штаб ВМС із Севастополя — Сиротюк

Міністр хоче перевести штаб ВМС із Севастополя — Сиротюк
Фото: tvi.ua

Міністр оборони України Павло Лєбєдєв підписав термінову директиву про переведення штабу Військово-морських сил Збройних сил України із Севастополя в Київ.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив народний депутат України від ВО "Свобода", член парламентського комітету з питань національної безпеки й оборони Юрій Сиротюк, посилаючись на "достовірні джерела з керівництва Військово-морських сил, та від офіцерів".

Окрім того, за словами парламентаря, час виконання директиви міністра – вересень-жовтень цього року: "Виведення керівництва флоту — погіршить структуру управління, координації. Тим паче, в которкий період, коли фактично є три місяці. Мова вже навіть не йде про те, що немає навіть приміщення для нього".

Також він наголосив: "Чому штаб був в Севастополі? Ми знаємо, що є певні зазіхання на Крим з російської сторони. Там знаходиться база цього Чорноморського флоту. Наявність там керівництва з боку України давала можливість зберігати баланс сил. А сьогодні стало очевидно, що в Севастополі лишиться один господар — російський Чорноморський флот".

Політик зауважив, що "можна лише уявити, які наслідки матиме ситуація, коли керівництво буде в Києві, а флот в Севастополі".

"Раніше український флот в Криму був одним із механізмів зі збереження Криму в складі України. А коли там лишиться керівництво російської сторони, а українське керівництво переведуть в терміновому порядку невідомо куди, то невідомо що може бути. Тобто є певні провокації та диверсії проти національної безпеки", - висловив переконання Сиротюк.

Окрім того, політик зауважив, що "є величезна кількість проблем із українським флотом. Росія постійно демонструє свої мускули".

"Міністр цілеспрямовано працює на послаблення військово-політичних сил України, ну і на посилення позицій Росії. Ця злочинна директива має бути зупинена президентом, бо виведення керівництва флоту є неприйнятним. Це буде означати, що Україні віддала Севастополь на поталу сусідній державі", - резюмував Сиротюк.

Водночас, в Управлінні преси та інформації Міністерства оборони України сказали, що міністр оборони України Павло Лєбєдєв зараз перебуває у відпустці, і він не міг підписати термінову директиву про переведення штабу Військово-морських сил Збройних сил України із Севастополя в Київ, оскільки такого документу не існує.

Зараз ви читаєте новину «Міністр хоче перевести штаб ВМС із Севастополя — Сиротюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути