пʼятниця, 10 травня 2013 16:56

Російський флот може залишитися у Севастополі й після 2042 року - командувач ЧФ РФ

Російський флот може залишитися у Севастополі й після 2042 року - командувач ЧФ РФ
Фото: ua.golos.ua

Чорноморський Флот Російської Федерації має намір залишитися у Севастополі і після 2042 року. Про це повідомив командувач ЧФ РФ віце-адмірал Олександр Федотенков в інтерв'ю газеті "Червона зірка", пише Укрінформ.

"Справді, Севастополь - місто російських моряків, і до 2042 року ми звідси йти не збираємося. Більше того, всі ми сподіваємося, що ця дата не остаточна", - заявив він.

Водночас, зазначив Федотенков, керівництвом Росії поставлено завдання прискорення розвитку бази Чорноморського флоту на території РФ.

"Для цієї мети працює Федеральна цільова програма Створення пункту базування ЧФ на території РФ в 2004-2020 роках. В її рамках розгорнено грандіозне будівництво інфраструктури Новоросійської військово-морської бази, що дає змогу забезпечити технічне і сервісне обслуговування кораблів різних класів, розміщення берегових підрозділів", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не пропонувала нові податки для Чорноморського флоту - МЗС Росії

Відповідаючи на запитання, як складаються взаємини між російським та українським флотами у Севастополі, Федотенков заявив: "Наша взаємодія обумовлена не лише територіальною близькістю й умовами базування, а й схожими завданнями, які наші флоти вирішують як в морі, так і на берегових полігонах під час спільних двосторонніх і багатосторонніх навчань".

Командувач ЧФ РФ нагадав, що російські та українські моряки двічі на рік беруть участь в активаціях Чорноморської військово-морської групи оперативної взаємодії "Блексифор".

Крім того, за словами Федотенкова, моряки Чорноморського флоту і ВМС України спільно відзначають День Перемоги у Севастополі.

Керівник флоту також сказав, що у ЧФРФ налагоджено контакт і з міською владою Севастополя.

"Ми живемо в реальному світі і чудово розуміємо, що місто і флот мають загальне коріння, спільну історію, але без зміцнення відносин з органами державної влади України в Севастополі, з ветеранськими і громадськими організаціями Чорноморський флот був би відірваний від участі у громадсько-політичному житті міста", - вважає російський адмірал.

Він заявив, що місцева влада розуміє, що "флот завжди був і залишиться візитівкою міста-героя, його серцем".

"Саме тому флот Росії і ВМС України беруть участь у всіх міських заходах, добродійних акціях, приходять на допомогу у разі надзвичайних ситуацій. Чорноморський флот своєю присутністю у Севастополі акумулює в міську скарбницю значні кошти з бюджету РФ на соціальні потреби міста", - резюмував Федотенков.

Нагадаємо, 21 квітня 2010 року у Харкові Президент України Віктор Янукович і Дмитро Медведєв, будучи Президентом Росії, підписали Угоду з питань перебування ЧФ РФ на території України. Згідно з ним, термін перебування Російського флоту в Севастополі продовжено з 2017 до 2042 року.

Зараз ви читаєте новину «Російський флот може залишитися у Севастополі й після 2042 року - командувач ЧФ РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

473

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути