понеділок, 13 травня 2019 00:41

Міністерство інфраструктури буде підтримувати авіакомпанії, котрі облітатимуть Росію

Міністерство інфраструктури буде підтримувати авіакомпанії, котрі облітатимуть Росію
Омелян підтримає авіакомпанії, що облітатимуть Росію. Фото: ТСН

Міністерство інфраструктури шукає недискримінаційний механізм держпідтримки українських авіакомпаній, які змушені облітати територію Росії при здійсненні рейсів на східних напрямках.

"Тут проблема не тільки в позиції України, а й в міжнародній позиції. Якщо це рішення і цей механізм буде введений, він повинен бути недискримінаційним", - повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ми працюємо в системі європейської авіаційної індустрії, тому повинні дотримуватися їх правил. Якщо вдасться розробити такий механізм з урахуванням і внутрішнього, і зовнішнього чинників, міністерство буде готове його підтримати", - підкреслив міністр.

Він зазначив, що українські авіакомпанії при польотах на схід дійсно знаходяться в набагато більш невигідній позиції, ніж іноземні, оскільки є додаткова витрата часу і пального.

"Ми намагаємося знайти якесь рішення, але поки чіткого механізму немає. Хоча це питання піднімалося з боку українських авіакомпаній", - заявив Омелян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залізничне сполучення з Росією не відмінимо - Омелян

На маршруті Київ - Пекін - Київ літак, котрий облітає територію Росії, витрачає в середньому на чотири години більше, ніж аналогічний літак, який не має обмежень з обльоту.

Зараз ви читаєте новину «Міністерство інфраструктури буде підтримувати авіакомпанії, котрі облітатимуть Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути