понеділок, 10 червня 2013 14:58

"Милые бранятся, да только тешатся" - експерт про позачергове засідання та блокування Ради

"Милые бранятся, да только тешатся" - експерт про позачергове засідання та блокування Ради
Кость Бондаренко Фото: obozrevatel.com

Жодне блокування парламенту не допоможе вирішити проблеми у Верховній Раді, бо політикам варто шукати компроміс, а не створювати штучний антагонізм.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Кость Бондаренко.

"На сьогоднішній день, я ще не бачив повістку дня, яку хочуть запропонувати депутати. Проте є певна кількість документів в плані наших зобов'язань перед Євросоюзом. Тому, це можуть бути різноманітні зміни до наших документів, які регулюють систему органів прокуратури. Є ще економічні документи", - зазначив він, говорячи про можливість проведення Партією регіонів позачергового засідання на цьому тижні.

"Варто дочекатися самої повістки денної, а потім можна буде говорити про ефективність та доцільність засідання", - підкреслив Бондаренко.

Окрім того, говорячи про те, що варто очікувати від засідання, він сказав: "Дуже хочу вірити, що буде розблокування трибуни, бо це неефективно".

Також експерт наголосив, що попереднє виїзне засідання показало, що блокування парламентської трибуни неефективне, тому варто політикам шукати компроміс.

"Це показало ще тоді, коли депутати збиратися на вулиці Банковій, коли провели "виїзне" засідання. Рішення вступили в силу, і жодне блокування не допомогло, тому в таких ситуаціях варто шукати компроміс", - наголосив політолог.

Окрім того, експерт наголосив, що суперечності створені штучно, бо насправді немає "такого між ними антагонізму, як вони хочуть це продемонструвати".

"До всіх ситуацій в парламенті я ставлюсь так, що всі суперечки вони починають за принципом російської приказки: "Милые бранятся, да только тешатся". Немає насправді такого між ними антагонізму, як вони хочуть це продемонструвати. Вони подібні між собою, одним миром мазані, що я не бачу великої різниці між ними", - резюмував Бондаренко.

Нагадаємо, в ЗМІ з'явилася інформація, що представники парламентської більшості зібрали близько 240 підписів народних депутатів за проведення позачергового засідання Верховної Ради, і відбудеться воно в середу, або четвер.

Водночас, повідомляється, що парламентська фракція Партії регіонів вже визначилася із порядком денним позачергового засідання.

Зараз ви читаєте новину «"Милые бранятся, да только тешатся" - експерт про позачергове засідання та блокування Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути