середа, 27 квітня 2011 12:42

Міліція затримала депутата-мільйонера і головного "тігіпківця" Донбасу - ЗМІ

25 квітня за підозрою в шахрайстві в особливо великих розмірах затримали донецького мільйонера і депутата облради Владислава Дрегера.

За версією слідства, в 2006 році його помічники заволоділи майном одного з колективних підприємств Харцизька Донецької обалсти. Цим вони завдали шкоди у 33 млн. грн.

Слідче управління податкової міліції порушило кримінальну справу за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене групою осіб). За цією статтею затриманому може загрожувати конфіскація і термін до 12 років.

Подібна ситуація була в житті Владислава Дрегера півтора роки тому, але того разу слідчий наїзд на Дрегера не увінчався успіхом.

Владислав Дрегер під час минулих виборів пройшов до Донецької облради, як обласний лідер "Сильної України".

Він був головним спонсором конкурсу балетного мистецтва імені Сержа Лифаря, який пройшов в Донецьку в квітні. А ще раніше спонсорував міжнародний фестиваль "Зірки світового балету" і не раз виходив на сцену з головною балетною "патронесою" Людмилою Янукович.

Зараз всі телефони керівництва в донецькому офісі "Сильної Україна" і на підприємствах Владислава Дрегера ("Донецькавтотранс", "Донбасавтосервіс") мовчать або відключені.

Нагадаємо, що в листопаді 2008 року дев'ять підприємств Донбасу звинуватили у рейдерському захопленні ВАТ "Донецькавтотранс", що належить Дрегеру.

Облдержадміністрація не розгледіла ознак рейдерства в діях "Донецькавтотрансу".

За даними "Дзеркала тижня", в нинішній кримінальній справі йдеться про скандальну перепродажу Зуєвського енергомеханічного заводу, який був перетворений з КП в акціонерне товариство у 2006 році.

У 2008-му колишній директор заводу Степан Портнов написав явку з повинною, в якій підтвердив, що допоміг донецьким підприємцям "вкрасти завод у трудового колективу". Кримінальне розслідування результатів не дало.

Крім того, 10 грудня 2008 року біля будинку Дрегера по вулиці Рози Люксембург (у центрі Донецька) стався вибух. У той момент, коли Дрегер разом з дитиною від'їжджав від будинку в своєму "мерседесі", в сміттєвому контейнері поруч взірвалась граната. Постраждав лише автомобіль. Кримінальну справу завели, але замах не розкрили.

Основною сферою бізнес-інтересів Владислава Дрегера є пасажирські автоперевезення.

Зараз ви читаєте новину «Міліція затримала депутата-мільйонера і головного "тігіпківця" Донбасу - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути