вівторок, 16 серпня 2016 20:33

Меркель та Олланд сприятимуть деескалації ситуації після "кримських провокації" Росії

Меркель та Олланд сприятимуть деескалації ситуації після "кримських провокації" Росії

Канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Франсуа Олланд пообіцяли сприяти деескалації ситуації та працювати над її вирішенням. Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Франсуа Олландом.

Про це повідомляє прес-служба глави української держави.

Порошенко каже, що звинувачення з боку Кремля у начебто здійсненні диверсійної діяльності на окупованому півострові покликані, щоб дискредитувати Україну в очах міжнародних партнерів.

За його словами, особливе занепокоєння викликає той факт, що російська сторона використала провокацію як привід для торпедування роботи у рамках нормандського формату та процесу імплементації Мінських домовленостей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко проти заяв Путіна, заборона на ліки, втрачена "бронза" - головне за ніч

Меркель та Олланд кажуть, що невизнання тимчасової окупації Криму є їхньою незмінною позицією, яку вони не піддають жодним сумнівам.

Сторони також наголосили на необхідності продовження послідовної взаємодії у нормандському форматі.

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ РФ оголосила про запобігання в Криму терактам, начебто підготовленим розвідкою України. Крім того, російські спецслужби за підтримки інших силових підрозділів вночі 7 і 8 серпня нібито запобігли кільком спробам прориву в Крим диверсійних груп з української території, в ході яких загинули російський військовий та співробітник ФСБ. Президент Росії Путін негайно прокоментував заяви ФСБ заявивши, що Україна замість пошуків шляхів врегулювання конфлікту "перейшла до практики терору".

Зараз ви читаєте новину «Меркель та Олланд сприятимуть деескалації ситуації після "кримських провокації" Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути