середа, 11 вересня 2013 00:23

Меркель може в останній момент не підписати Асоціацію з Україною - експерт

Меркель може в останній момент не підписати Асоціацію з Україною - експерт
Ангела Меркель. Фото: lenta.ru

Євроінтеграція України має для європейців важливе значення. Особливо , зараз , коли простежується різке погіршення російсько - європейських відносин . Тому і перейшли більшість країн ЄС з ультиматумів на тему Юлії Тимошенко та вибіркового правосуддя на більш помірну і геостратегічну риторику. Німеччина до цієї більшості не належить , сказав Радіо "Свобода" відомий німецький політолог Олександр Рар.

"Пані Меркель у свій час сказала , що особисто просить українське керівництво відпустити Тимошенко на лікування до Німеччини , що Київ проігнорував , - пояснює експерт. - Німеччина гостріше і частіше за інших зачіпала це питання , і цей фактор залишається для неї дуже критичним. Тому , я не виключаю можливість , що Меркель може в останній момент не підписати Угоду про асоціацію з Україною . Тоді в Європі відбудеться розкол ".

Але , продовжує берлінський політолог , розколу в Євросоюзі Німеччина теж не бажає , про що свідчить хоча б її позиція в " сирійському питанні" . Тому вона , незважаючи ні на що , ще буде рахуватися з позицією , яку займуть більшість її європейських партнерів.

Зараз ви читаєте новину «Меркель може в останній момент не підписати Асоціацію з Україною - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

107

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути