понеділок, 13 травня 2013 23:25

"Мельниченка дуже жорстко "прийняли", у "швидку" його заносили без свідомості" – активіст

"Мельниченка дуже жорстко "прийняли", у "швидку" його заносили без свідомості" – активіст
Секела: "Мельниченка стукнули головою об підлогу, закинули в ліфт і повезли вгору". Фото: mediastar.net.ua

Під час сутички з "Беркутом" у будівлі Київського окружного адміністративного суду екс-майора Миколу Мельниченка кинули головою об підлогу, а потім годину тримали в коридорі суду.

Про це Gazeta.ua розповів голова Всеукраїнського комітету "Наступ" Руслан Секела, коментуючи сьогоднішні події під Окружним адмінсудом Києва.

"Сьогодні під судом зібралися активісти, декілька громадських об'єднань, десь чоловік із 50 було. Вимагали зареєструвати кандидатом у мери Василькова Валерія Поповича, – говорить він. – Тоді прийшов Микола Мельниченко, який був у якості юриста Поповича. Коли він зайшов у фойє будівлі суду, то на нього моментально налетів "Беркут". Його дуже жорстко "прийняли", там десь стукнули головою об підлогу, закинули в ліфт і повезли вгору".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Беркут" затримав Миколу Мельниченка

Після цього, за словами Секели, дружина екс-майора Наталія Розинська з активістами пробували прорватися в суд, який знаходився на 10 поверсі.

"Декілька людей прорвалися в приміщення. Відразу заблокували всі входи: як унизу, так і на 10 поверсі. Також відключили ліфт, у якому ми потім застрягали і каталися. І відбулася бійка на 10 поверсі біля входу в суд. Потасовка тривала десь так хвилин 10-15", – зазначив активіст.

Він також повідомив, що "Мельниченка вони утримували наверху десь приблизно годину".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розинська заявляє про перелом руки та інсульт у Мельниченка

"Після того винесли екс-майора на таких полотняних носилках і занесли у "швидку". Несли його Розинська і ті працівники служби безпеки, що його охороняють. Напевно, міліція викликала "швидку", яка відразу його забрала. Коли Мельниченка заносили у "швидку", то він був без свідомості. Нині він перебуває у загальній реанімації Жовтневої лікарні", – сказав Секела.

Голова "Наступу" також припустив, що співробітники спецпідрозділу очікували такий розвиток подій.

"Дуже жорстке було блокування суду, який був в облозі приблизно 2-3 години. Була якась неадекватна жорстокість зі сторони міліції. Така оперативність. Усе дуже швидко відбувалося. Помітно було, що люди підготовлені до такого розвитку подій", – підкреслив активіст.

Зараз ви читаєте новину «"Мельниченка дуже жорстко "прийняли", у "швидку" його заносили без свідомості" – активіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути