понеділок, 13 травня 2013 13:47

Активісти під адмінсудом вимагають зареєструвати Поповича на виборах у Василькові
8

Фото: Фото: Олеся ДУБОВИК

Під Київським окружним адміністративним судом у столиці відбувається мітинг прихильників незареєстрованого кандидата у мери міста Василькова, що на Київщині, Валерія Поповича.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Об 11 годині до суду почали сходитися мітингувальники. Вони вимагають зареєструвати Поповича кандидатом і вважають незаконною відмову суду в його реєстрації. Переважно це люди похилого віку. Вони тримають прапори з написом "Об'єднання Богдана Хмельницького" та зображенням рук за гратами. Поверх одягу в них також є відповідні накидки.

Кілька мітингувальників підійшло до приміщення суду, де проходить засідання у цій справі. Решта залишилися стояти під приміщенням, розтягнувшись у довгу колону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мельниченко до опівночі "тримав у заручниках" голову і секратаря Васильківської ТВК

Вони також тримають прапори і плакати: "Нечесна реєстрація - фальшиві вибори!", "Васильків - за чесну конкуренцію!", "Родичі чинуш - геть із перегонів!", "Поверніть Поповичу право участі у виборах!", "Королевська - зрадила Васильків!" тощо.

Також мітингувальники провели перфоманс, яким показали "сліпих" суддів, що беруть до уваги не документи, а гроші. Так, одна з учасниць одягнула мантію судді, а на очі пов'язала червону пов'язку. Кілька інших учасників, які представляли зацікавлену сторону, дали "судді" гроші, після чого вона погодилася взяти фіктивні документи.

"Ми хочемо показати, що безладу ми не допустимо. Такі сліпі судді мають бути покарані. Ганьба таким суддям!", - наголосив після цього один із організаторів акції.

Натомість "суддя" пройшла повз ряд людей, розмахуючи "грошима". У цей час із динаміків лунала пісня Аліси і Кота Базіліо з фільму "Буратіно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Колінька, заспокойте дружину" - Розинська влаштувала скандал у Парку Слави

"Вони хочуть не допустити порядного кандидата брати участь у виборах, реалізовуючи свої корупційні наміри. Ганьба таким суддям!", - вигукнув у мікрофон організатор акції.

Загалом на акцію зібралися близько 50-ти людей. Вони запевняють, що приїхали з Василькова захистити свого кандидата. Однак конкретно мету цієї акції пояснити не змогли. Переважно мітингувальники уникали питань.

Тим часом до суду прийшов і екс-майор Микола Мельниченко, який є захисником Поповича.

Нагадаємо, що вибори у Василькові призначено на 2 червня. Нещодавно ТВК зняла з реєстрації кандидата в мери колишнього міського голову Валерія Поповича через надання ксерокопії нібито його партійного квитка партії "Україна, вперед!", хоча він реєструвався як безпартійний. Наразі Попович намагається через суд відстояти своє право на участь у виборах, стверджуючи, що причина зняття - це провокація.

Зараз ви читаєте новину «Активісти під адмінсудом вимагають зареєструвати Поповича на виборах у Василькові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути