середа, 07 вересня 2011 17:23

Мельниченка не пустили в Польщу на доповідь про корупцію в Україні

Мельниченка не пустили в Польщу на доповідь про корупцію в Україні

Еск-охоронця Леоніда Кучми Миколу Мельниченка 7 вересня не пустили до Криниці в Польщі на міжнародний Економічний форум "Європейські дилеми: партнерство чи суперництво?".

Там майор мав доповідати про стан корупції в Україні, а також роль Кучми, Ющенка та Януковича в боротьбі із нею.

Про це Мельниченко розповів Gazeta.ua телефоном зі Львова.

"Мене завернули просто на прикордонному пункті Краковець, посилаючись нібито на рішення Генпрокуратури України. Мені вдалося з'ясувати, що такого не існує. У мене є офіційний документ, який підтверджує, що ГПУ не розслідує кримінальну справу щодо мене. Тому жодних постанов воно процесуально не може виносити. Натомість кримінальна справа, поновлена суддею Кірєєвим ще 7 серпня, була передана в СБУ. Є всі підстави вважати, що недопущення мене з доповіддю на форум – це підрив в очах світової спільноти довіри до намірів Президента Віктора Януковича у боротьбі із корупцією. Європа буде гудіти, що українська влада переслідує Тимошенко, Луценка, а тапер ще й Мельниченка. Із України і Януковича особисто хочуть зробити монстра", – заявив Микола Мельниченко.

Він офіційно звернувся до Віктора Януковича із проханням втрутитися.

"Моя доповідь запланована на завтра на 14. 55. Я знав, що будуть провокації, навіть 2 вересня про це попередив голову СБУ Хорошковського. На моє глибоке переконання - це робота голови ВРУ Володимира Литвина. Він хоче, щоб мою доповідь не почули європейці. Але я зроблю все, я не здамся. Чекатиму у Львові, що Янукович все-таки відреагує і я зможу виступити", - зазначив він.

На цьому Форумі будуть присутні Президент Європарламенту Єжи Бузек, екс-президент Польщі Олександр Квасневський, віце-прем'єр України Андрій Клюєв, президент Грузії Михайло Саакашвіллі, екс-президент України Віктор Ющенко, прокурор США Витвицький Богдан та інші видатні політичні діячі світу.

Зараз ви читаєте новину «Мельниченка не пустили в Польщу на доповідь про корупцію в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути