понеділок, 23 вересня 2013 16:41

Медведєв пригрозив Україні: "На двох стільцях у вас сидіти не вийде"

Медведєв пригрозив Україні: "На двох стільцях у вас сидіти не вийде"
Дмитро Медведєв. Фото: telegrafist.org

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що у разі укладання договору України з ЄС особливий партнерський режим України з Росією закінчиться.

"Нехай продають свою продукцію в Європу, нехай спробують продати", - заявив він.

Прем'єр підкреслив, що на двох стільцях, як хоче українське керівництво "сидіти не вийде".

Медведєв відзначив, що у разі якщо відбудеться асоціація України з Європейським Союзом, то керівництво цієї країни "не повинно обманювати людей".

"Не потрібно ображатися і на наслідки, а вони будуть. Асоційований договір повинен набути по положенню ще до ратифікації. Хороші і якісні товари з Європи прийдуть на ринок України, а звідти будуть прагнути і до нас. І ми будемо використовувати всі можливості, які надаються і які ми повинні використовувати в рамках СОТ, щодо європейських і українських товарів", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український сланцевий газ різко подорожчав. Поки - на словах Азарова

Медведєв відзначив, що прагнення до асоційованого членства в Євросоюзі - це суверенне рішення України. При цьому українське керівництво говорить про те, що вони будуть прагнути і до зміцнення відносин з Митним союзом, але тільки там, де це не суперечить договору про асоціацію, заявив прем'єр РФ.

"Нарешті вони прямо про це сказали, але це означає, що у України немає жодних шансів для розвитку відносин з Митним союзом", - додав він.

Медведєв заявив, що це серйозний вибір українського керівництва, і "вони повинні гранично відверто і серйозно сказати про те, що вони будуть в Європі, наприклад, знаходитися як на рівні Греції, Кіпру, але в Митному союзі їх не буде".

"Не потрібно обманювати людей, на двох стільцях сидіти не вдасться" , - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв пригрозив Україні: "На двох стільцях у вас сидіти не вийде"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

647

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути