пʼятниця, 09 вересня 2016 14:46

Медведчук розповів, хто насправді проти євроінтеграції України

Медведчук розповів, хто насправді проти євроінтеграції України
Віктор Медведчук

Ніякої перспективи європейської інтеграції в України немає, оскільки нашу країну не хочуть бачити в ЄС не тільки європейські політики, а й населення багатьох європейських держав. Таку думку висловив лідер руху "Український вибір – Право народу" Віктор Медведчук.

Приводом для подібної реакції політика стала заява прем'єр-міністра Гройсмана про незмінність європейського вибору України.

"Гранично ясно висловився відомий друг і "адвокат" України в ЄС, екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський: що стосується перспективи членства в НАТО, то Україні не варто про це навіть мріяти, а що стосується членства в Євросоюзі, то це, як мінімум, не питання найближчої перспективи", - нагадав Медведчук.

Політик додав, що з Кваснєвським солідарні також голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, представник МЗС ФРН Мартін Шефер та інші європейські політики.

"Києву потрібно зробити ще дуже багато, перш ніж думати про вступ у Євросоюз. І для початку потрібно піднімати економіку. Але проблема в тому, що після Майдану економіка країни переживає найсильнішу кризу. Якщо 2013 року ВВП України становив $183,3 млн, то 2015-го ― лише $90,6 млн. За ВВП на душу населення Україна стала найбіднішою державою Європи й відстала навіть від багатьох африканських країн. Іти в ЄС з таким багажем просто неможливо", - наголосив Медведчук.

Але найсумніше, на його думку, те, що бачити Україну в ЄС не хочуть не тільки європейські політики - проти виступає і населення багатьох європейських країн.

"...Навіть 2014-го, на хвилі ейфорії й начебто підтримки України, її не хотіли бачити в ЄС. За соціологічним опитуванням, опублікованим у французькій Le Figaro, членство України в ЄС відкидали 71% французьких громадян і 62% громадян ФРН. 64% опитаних французьких громадян не хотіли, щоб їхня країна опинилася на межі банкрутства Україні. Аналогічний показник у ФРН - 57%", - зазначив політик.

Він зазначив, що в Україні, згідно з даними соціологів, швидко зростає кількість противників членства в ЄС.

"Кількість прихильників вступу України в Євросоюз цього року зменшилася на 8,3%. 2015-го скоріше позитивно до вступу в Євросоюз ставилися 56,3% опитаних, скоріше негативно — 24,4%, важко відповісти 19%. Якщо така тенденція збережеться, кількість євроскептиків може перевищити кількість прихильників членства в ЄС", - прогнозує лідер "Українського вибору".

Зараз ви читаєте новину «Медведчук розповів, хто насправді проти євроінтеграції України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути