четвер, 19 січня 2017 17:28

Медична реформа: українців лікуватимуть по-британськи

Медична реформа: українців лікуватимуть по-британськи
УНІАН

До літа в Україні створять національну службу здоров'я.

Про це в інтерв'ю ВВС сказала в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

За її словами це буде "агенція, яка опікуватиметься держстрахуванням і розподілятиме фінанси".

"Зараз ми заохочуємо усіх громадян знайти свого лікаря, оскільки влітку вони підписуватимуть із ними договори, а лікарі отримуватимуть від цієї служби певні гроші за кожного пацієнта, якого супроводжуватимуть", - розповіла посадовець.

Процес вже розпочинають на первинній ланці.

"Завершуємо роботу над переліком гарантованих для усіх послуг з лікування та профілактики й екстреної медичної допомоги. 2018 року почнуть страхування на вторинній ланці - госпіталізацію і спеціалізовану медицину, 2019-го - високоспеціалізовані втручання і лікування", - пояснила Супрун.

Полісів не буде, зауважила вона.

"Людина, яка живе в Україні, автоматично матиме державне страхування. Відрахування теж будуть автоматичні", - сказала чиновник.

"Ми впроваджуємо щось подібне на британську систему (NHS. - Gazeta.ua), коли кожен громадянин Британії має державне страхування. Люди не мусять нікуди записуватися, шукати страхування. Вона просто працює автоматично з кожним візитом до лікаря чи викликом "швидкої", - заявила Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ обіцяє безкоштовні стенти всім хворим на інфаркт

В Україні немає реєстру пацієнтів, розказала посадовець.

"Навіть реєстру громадян, бо давно не проводили перепису і реєстру лікарів. Ми мусимо впорядкувати їх, аби розуміти, скільки у нас потенційних пацієнтів, і зробити кожного з них частиною системи страхування - без додаткової оплати чи обстежень", - зауважила Супрун.

27 липня 2016 року Кабмін призначив волонтерку Уляну Супрун на посаду виконувача обов'язків глави МОЗу. Супрун за фахом - лікар. Народилася у США. За походженням - українка. Із чоловіком Марком Супруном під час Революції гідності переїхали в Україну.
Зараз ви читаєте новину «Медична реформа: українців лікуватимуть по-британськи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути