середа, 18 січня 2017 14:29

МОЗ обіцяє безкоштовні стенти всім хворим на інфаркт

МОЗ обіцяє безкоштовні стенти всім хворим на інфаркт
Фото: Униан

Міністерство охорони здоров'я має намір створити всеукраїнську мережу кардіологічних центрів для лікування інфаркту. Про це розповіла Уляна Супрун, в. о. міністра охорони здоров'я України. Повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"З ініціативи прем'єр-міністра і уряду в бюджеті 2017 року додатково виділили 150 мільйонів гривень для закупівлі ангіографічного обладнання. Це дозволить створити мережу кардіологічних центрів по Україні. Кожен українець, у якого стався інфаркт, може отримати допомогу і стент безкоштовно. У нас буде достатньо обладнання, щоб забезпечити всіх пацієнтів", - сказала вона на засіданні уряду в середу.

"Зараз програму реалізують, клініки отримують дозвіл на проведення ангіографії та закуповують відповідну апаратуру", - уточнила вона.

Коментуючи процес придбання медвиробів і лікарських засобів за рахунок держбюджету за програмою лікування серцево-судинних захворювань, Супрун зазначила, що "за кошти держбюджету 2015 року, коли стенти закуповували через українські фармкомпанії, придбали 7179 стентів. За кошти бюджету 2016 року за участі міжнародних організацій вдасться купити більш як 10 тисяч стентів".

"Чесне проведення тендера, які забезпечує міжнародні організації, дозволяє врятувати додатково понад 3 тисячі осіб", - додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому купання на Водохреще корисне для людини

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду казав, що нападки на в. о. мінстра охорони здоров'я викликані тим, що "команда МОЗ абсолютно корумпована, що не всім подобається, але всім доведеться зважати на це".

На початку січня 2017 року гендиректор Інституту серця Борис Тодуров критикував ефективність закупівель препаратів медичного призначення за кошти держбюджету. Низка громадських організацій зазначила, що ця медустанова за бюджетні кошти купує ліки за завищеними цінами.
Зараз ви читаєте новину «МОЗ обіцяє безкоштовні стенти всім хворим на інфаркт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути