середа, 28 вересня 2016 12:55

Матіос обіцяє подарунок на Новий рік

Матіос обіцяє подарунок на Новий рік
Олександр Клименко/ukrinform.ua

До кінця року Україна завершить розслідування злочинів бізнесмена Сергія Курченка та колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

Про це сказав головний військовий прокурор Анатолій Матіос в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Сподіваюся, що це нам вдасться зробити до нового року", - зазначив Матіос.

Він вважає, що не має права йти з посади до завершення резонансних справ, зокрема щодо Курченка та Клименка.

"Янукович, Азаров, Клименко могли бути модераторами або породжувати незаконні концепції. Але будь-яку концепцію втілюють живі люди. Усі ці живі люди зараз в Україні. Значна частина їх нікуди не поділася навіть із тих посадових кабінетів, у яких перебували раніше. Вони, або значна частина їх, змогли помінятися по вертикалі, але по суті нічого не змінилося. Тому невідворотність покарання повинна настати також для тих, хто на "авось", зі страху, з меркантильних цілей допомагав, а іноді й істотно удосконалював систему грабунку держави. Вони повинні відповісти. Жорстко, безповоротно і згідно з законом", - наголосив Матіос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Клименка пріоритетна для генпрокурора

Як відомо, у справі колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка експерти встановили суму збитків 40 млрд дол.

За інформацією слідства, бізнесмен Сергій Курченко у 2012-2014 роках організував придбання нафтопродуктів на світовому ринку від імені офшорних компаній. 2014-го року Курченко втік з України.

Колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка підозрюють у вчиненні низки кримінальних порушень. Зокрема, ГПУ оголосила йому про підозру у привласненні 616 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Матіос обіцяє подарунок на Новий рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути