вівторок, 13 квітня 2010 08:39

Мартиненко нагадав Тимошенко, що вони теж опозиція

Мартиненко нагадав Тимошенко, що вони теж опозиція

НУНС вимагатиме пропорційного розподілу комітетів між опозиційними фракціями.

Про це заявив лідер фракції НУНС Микола Мартиненко в ефірі 5 каналу.

"БЮТ говорить про опозицію тільки себе маючи на увазі. Я вніс разом з Матвієнком (депутат від НУНС) доповнення до закону про регламент, що у нас може бути не тільки одна опозиція. Зокрема, наша фракція також є в опозиції", - сказав він.

"Наша позиція заключається в тому, що ми проведемо закон про регламент, будемо також вимагати пропорційного розподілу комітетських посад у парламенті. Але для нас це не головне на сьогоднішній день", - наголосив Мартиненко.

Відповідаючи на питання, на керівництво якими з ключових комітетів - свободи слова, регламентного, бюджетного - претендуватиме НУНС, лідер фракції сказав: "Ці комітети повинні належати опозиції, але конкретного рішення по цим питанням фракція ще не приймала".

За його словами, представники НУНС і БЮТ поки не обговорювали це питання : "Я можу тільки сподіватися на те, що БЮТ, в кінці кінців, займе конструктивну позицію і не буде тільки себе бачити в опозиції".

На питання, чи напишуть НУНСівці, які наразі займають керівні посади у парламентських комітетах, заяви про звільнення, Мартиненко відповів: "Всі депутати від НУНС зроблять так, яким буде рішення фракції".

"Але поки що я не бачив відповідного подання про складання повноважень з керівних посад комітетів від фракції БЮТ, які були ініціаторами цього питання", - зазначив він.

Відповідаючи на питання щодо блокування парламентської трибуни опозицією, Мартиненко сказав: "Таким чином не будуть вирішені проблеми, як на мене".

"Опозиція на те вона і є опозиція, що вона не має 226 голосів, і без попередніх домовленостей, зокрема, по конфігурації комітетів, таким чином не вдасться нічого вирішити", - зазначив він.

Мартиненко також наголосив, що блокуванням парламенту не вдасться вирішити питання "конфігурації комітетів".

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Мартиненко нагадав Тимошенко, що вони теж опозиція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути