субота, 13 квітня 2013 14:25

Марш опозиції у Полтаві зібрав близько 8 тисяч осіб

Марш опозиції у Полтаві зібрав близько 8 тисяч осіб
Фото: Facebook Андрія Павловського

У суботу на марш і мітинг опозиційних сил у рамках акції "Вставай, Україно!" в Полтаві зібралися понад вісім тисяч осіб.

У ньому беруть участь лідер фракції Батьківщина Арсеній Яценюк, голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок та ряд народних депутатів від опозиції.

Віталія Кличка, який у ряді міст, у тому числі вчора в Харкові, поряд з Яценюком і Тягнибоком очолював колону протестувальників проти режиму Януковича, не було. За словами лідера Батьківщини, глава УДАРу не зміг приїхати до Полтави за сімейними обставинами.

За даними міліції, на мітингу - близько 2000 осіб. За інформацією ЗМІ, в акції беруть участь близько 5000 осіб.

Акція почалася о 12:30 біля пам'ятника Тарасу Шевченку. Звідти колона пройшла до театру ім. Гоголя. Мітинг проходить на Театральній площі міста. За правопорядком стежать близько 100 правоохоронців. "Порушення правопорядку не допущено. Акція проходить цивілізовано", - повідомили в прес-службі обласного главку міліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Харкова звинуватив опозиціонерів у транспортному колапсі

Перед початком маршу Яценюк нагадав, що вчора в Харкові мер міста "за вказівкою адміністрації президента загородив повністю все місто, зняв з маршрутів громадський транспорт". Він зауважив, що влада Полтави повторили сценарій мера Геннадія Кернеса - площу, яку депутати обрали місцем для мітингу, заблокували комунальним транспортом.

"Активісти Партії регіонів незаконно користуються засобами місцевої громади і борються з опозицією за рахунок грошей, які українці мають отримувати на медикаменти, громадський транспорт, ремонт доріг. Вони ці кошти використовують для того, щоб не допустити опозицію до мітингів", - сказав він.

Нагадаємо, напередодні в Харкові Яценюк, Тягнибок і Кличко зібрали кілька тисяч незадоволених режимом Януковича. Лідери опозиції вимагали референдуму про довіру Віктору Януковичу, а також імпічменту президента. Після виступів політиків харків'яни на площі заспівали гімн України. По закінченню мітингу Яценюк і Тягнибок сіли в автомобілі і поїхали, а Кличко ще деякий час роздавав автографи. За даними Батьківщини, в акції біля міськради Харкова взяли участь більше 10 тис. осіб, за даними міської влади, учасників було набагато менше.

Зараз ви читаєте новину «Марш опозиції у Полтаві зібрав близько 8 тисяч осіб ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

334

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути