вівторок, 14 січня 2014 15:17

Майдан має право на будь-яку вимогу до опозиції — Шкляр

Майдан має право на будь-яку вимогу до опозиції — Шкляр
Василь Шкляр. Фото: uargument.com.ua

Ініціатива про проведення референдуму про дострокові президентські вибори є одним із важелів активізації громадянського суспільства.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав письменник Василь Шкляр.

"Зараз кожна ініціатива дорога і має свою вагу. Хоча у нас поки немає механізмів результативного референдуму - відсутній необхідний закон. Але будь-який збір підписів вносить нову хвилю у протестні заходи. Відповідальність за реалізацію цієї ідеї лягає на плечі політиків. Вони повинні активізувати свої дії щодо закону в парламенті — добиватися його реалізації", - зазначив він.

За словами Шкляра, сьогоднішня ситуація в країні показує, що підписи будуть зібрані дуже швидко — за весну, бо в цю пору року завжди активізовуються протестні рухи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Референдум про дострокові вибори президента допоможе вийти з кризи"

"Результат залежатиме від багатьох обставин. Зокрема наскільки активним буде парламент, партії, громадські організації. Опозиційні сили зацікавлені в цій ініціативі. Майдан може вимагати від опозиції пристати на цей референдум, який є одним із важелів активізацій майданного руху. Той зараз має право на будь-яку вимогу до опозиційних партій", - пояснив письменник.

Нагадаємо, завтра, 15 січня, відбудеться прес-конференція ініціативної групи, на якій буде оприлюднено звернення до представників всіх опозиційних сил із закликом організувати всеукраїнський референдум про проведення дострокових виборів президента України. Звернення до Ради Всеукраїнського об'єднання "Майдан", лідерів парламентських і позапарламентських політичних партій, громадських організацій і рухів ініціювала група відомих науковців, дипломатів, правозахисників, громадських діячів.

Зараз ви читаєте новину «Майдан має право на будь-яку вимогу до опозиції — Шкляр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути