субота, 25 січня 2014 09:30

Люди виявилися відповідальнішими за керівників Майдану - Гриценко

Люди виявилися відповідальнішими за керівників Майдану - Гриценко
фото: zn.ua

Майдан уже переміг. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" розповів народний депутат Анатолій Гриценко.

"Ще півроку тому ми не говорили, що країна може піднятися і півмільйона людей вийдуть на вулицю. Опозиція могла вивести п'ять тисяч: частина з них партійці, а решта — за гроші. Зараз вийшли без жодних закликів. В Україні виявилося більше громадянської позиції, козацького духу, ніж ми думали", - зауважив він.

За його словами, Майдан показав, що Україна — не Росія.

"Там, коли бачать ОМОН, розбігаються. У нас, коли брутально застосовують силу — виходять ще більше і не бояться. Жахливе відео побиття людей зі зв'язаними руками під Адміністрацією президента 1 грудня знімали міліціонери. Вони ж викинули на екрани. Хотіли посіяти страх, щоб люди сиділи вдома. А їх вийшло ще більше", - наголосив політик.

Гриценко вважає, що люди виявилися відповідальнішими й активнішими за тих, хто взявся керувати Майданом.

"Коли на віче 19 січня освистували трьох лідерів — це вже серйозний сигнал. Це теж результат Майдану. Він, як рентген, просвічує і тих, хто на сцені, й тих, хто на вулиці. Майдан показав, що завершилась ера опозиціонерів, які приїздять на мерседесах у супроводі охорони, з прес-службами і камерами для піару. Майдан — це унікальне середовище. Подивіться, на Майдані немає міліції, СБУ, прокуратури, суду — і при тому там безпека і спокій. Немає начальників-підлеглих, мерів, виконкомів чи уряду. При тому цілодобово — і в сніг, і в дощ — забезпечується життєдіяльність десятків тисяч людей. Це справжнє, природне самоврядування, до якого ще й близько не доросли оті міські, районні чи селищні ради, які ми обираємо і на утримання яких витрачаємо величезні кошти", - додав Гриценко.

Зараз ви читаєте новину «Люди виявилися відповідальнішими за керівників Майдану - Гриценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути