пʼятниця, 02 грудня 2016 12:51

Люди мають ходити в лікарню як у перукарню - Супрун розповіла про проблеми в медицині

Люди мають ходити в лікарню як у перукарню - Супрун розповіла про проблеми в медицині
УНІАН

В Україні система охорони здоров'я розвалюється.

Про це в інтерв'ю журналу "Фокус" заявила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Вітчизняна система охорони здоров'я більше дбала про себе, ніж про пацієнта... Зараз ми фінансуємо не пацієнтів, а організації охорони установи: оплачуємо інфраструктуру, зарплату співробітників. На пацієнта грошей практично не залишається. Пацієнти самі оплачують ліки, витратні матеріали, платять лікарям" , - зауважила вона.

Так відбувається 25 років, додала чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В одному з міністерств знайшли "ворогів держави"

"Люди годинами сидять у поліклініках в чергах замість того, щоб записатися на прийом, як це відбувається, наприклад, в перукарнях", - сказала в. о. міністра.

"В Україні система охорони здоров'я розвалюється. Цей умовний будинок не працює. Там немає фундаменту, даху, вікна розбиті і там ніхто не живе. Замість того, щоб його ремонтувати, краще побудувати новий фундамент, а потім новий будинок. У нашому уявленні новий фундамент - це змінена концепція фінансування охорони здоров'я. На ньому ми збудуємо саму систему, в якій надаватимемо якісний гарантований пакет медичних послуг. Вони будуть безкоштовні і доступні для всіх", - зазначила Супрун.

27 липня Кабмін призначив волонтерку Уляну Супрун на посаду виконувача обов'язків глави МОЗу. Супрун за фахом - лікар. Народилася у США. За походженням - українка. Із чоловіком Марком Супруном під час Революції гідності переїхали в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Люди мають ходити в лікарню як у перукарню - Супрун розповіла про проблеми в медицині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути