четвер, 14 березня 2013 23:43

Ляшко пообіцяв "вилами винести Азарова", якщо його не пустять на засідання уряду

Ляшко пообіцяв "вилами винести Азарова", якщо його не пустять на засідання уряду
Олег Ляшко. Фото: noviny.su

Лідер Радикальної партії, народний депутат Олег Ляшко запевнив, що жодна заборона уряду не зупинить його потрапити на засідання уряду, якщо він того забажає.

Про це він розповів в коментарі Gazeta.ua.

"Якщо мені потрібно буде потрапити на засідання уряду, то я потраплю не питаючи Азарова, і хай спробують мене не пропустити – ми вилами винесемо Азарова звідти", - переконує Ляшко.

За його словами, рішення Азарова є абсолютно незаконним. "Я з цього приводу звернувся до Генерального прокурора із вимогою вжити заходи прокурорського реагування. Тобто звернутися із приписом до Кабінету міністрів скасувати це рішення", - додав лідер Радикальної партії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко: Ніколи не говорив із спікером про сумісництво - Януковича ввели в оману

Окрім того, він підкреслив, що це рішення суперечить не лише закону "Про статус народного депутата України", "який дозволяє депутату безперешкодно заходити в будь-яке приміщення, в тому числі до Кабінету міністрів", але це рішення "свідчить про закритість нинішньої влади".

"Вони ховають свою діяльність за різними дозволами, і виявляється, щоб потрапити народному депутату на засідання, треба персональний дозвіл прем'єр-міністра. Це свідчить про закритість, а оскільки депутат є представником народу, то це є демонстрація зневаги до українських громадян, в першу, чергу до опозиційно налаштованих громадян. Адже цим рішенням хочуть обмежити доступ до засідання уряду опозиційних народних депутатів", - зазначив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джемілєв: Влада не змогла приструнити Меджліс, тому "вони взяли курс на знищення"

Лідер Радикальної партії запевнив, що це "незаконне рішення має бути скасоване, і якщо в Україні є Генеральний прокурор, і він займається не лише політичними справами, а ще й стежить за дотриманням закону, то він має добиватися, аби це рішення уряду було скасованим".

Нагадаємо, Кабінет Міністрів затвердив постанову, яка дозволяє участь народних депутатів у засіданні уряду лише за погодженням прем'єр-міністра.

Зараз ви читаєте новину «Ляшко пообіцяв "вилами винести Азарова", якщо його не пустять на засідання уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути