вівторок, 15 січня 2013 10:56

Ляшко не радить "Свободі" сіяти страх у російськомовних українців

Ляшко не радить "Свободі" сіяти страх у російськомовних українців
Олег Ляшко. Фото: liga.net

Народний депутат, лідер Радикальної партії Олег Ляшко переконаний, що стратегія розколу країни по мовному питанню — це дуже шкідлива стратегія та дуже небезпечна, а порушують мовне питання ті, кому нічого сказати.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

Політик зазначив, що "порушення мовного питання в Україні — штучне. До речі з обох сторін, що з боку таких захисників російської мови, що з боку захисників української мови, які насправді роблять ведмежу послугу, що одній мові, що іншій". Ляшко переконаний, що "порушують мовне питання ті, кому нічого сказати".

Також, на його думку, "стратегія розколу країни по мовному питанню — це дуже шкідлива стратегія та дуже небезпечна. У людей зараз складається враження, що за те, що вони говорять російською мовою, то його битимуть. Не варто "Свободі" сіяти такий страх у російськомовних".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колесніченко хоче направити законопроект про мови до ЄП, як приклад фашизації України

"Нехай би Колесніченко з таким же успіхом зі своєю Партією регіонів боровся за підвищення рівня життя людей, оскільки що російськомовні, що україномовні громадяни живуть дуже погано", - додав парламентарій.

Окрім того, він зауважив, що "не варто говорити про фашизм, оскільки я не вважаю, що росте в Україні така загроза. Водночас я не поділяю пересторогу деяких громадян, що перегинають палку. Політика насильницької українізації так само шкідлива (в першу чергу для української мови), як і політика насильницької русифікації, яка колись проводилась".

"Це дві сторони однієї медалі, і коли російськомовні люди вибачаються, за те, що говорять російською, то це дуже поганий сигнал, бо людина вважає себе чужою і винною. Не можна примусом змусити говорити якоюсь мовою, це має бути політика толерантності", - підкреслив Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колесніченко хоче сформулювати в очах Заходу викривлене обличчя України - Доній

Говорячи про резонність вчинку Колесніченко, який має намір направити до Європарламенту мовний законопроект, підготовлений опозицією, як приклад зростаючої фашизації України, він сказав: "Кожен може апелювати куди, куди вважає за потрібне. І хоча я не бачу для цього підстав, але ми не можемо позбавити людини цього права".

Нагадаємо, народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко вважає, що законопроект про функціонування української мови та порядок застосування інших мов в Україні, підготовлений зусиллями опозиції, суперечить міжнародним зобов'язаннями нашої держави. Тому він вирішив направити законопроект про мови до Європарламенту, як приклад фашизації України.

Зараз ви читаєте новину «Ляшко не радить "Свободі" сіяти страх у російськомовних українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

113

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути