пʼятниця, 15 липня 2016 15:16

"Лягай поруч із нами" - як депутати відпрацювали останній день сесії

Перед канікулами у сесійній залі народні депутати не втомлювалися влаштовувати перепалки.

Почався останній робочий день сесії з години запитань до уряду. Лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко вкотре підняла питання тарифів на газ. У відповідь прем'єр-міністр Володимир Гройсман звинуватив її у популізмі. Свою палку промову виголошував стоячи.

"Є лідери, які борються за країну та її громадян. А є псевдолідери, які імітують боротьбу за Україну, за українського громадянина заради єдиного – отримати 1, 2 або 5 додаткових відсотки на виборах і потім бути найбільшим розчаруванням для українського народу", - заявив Гройсман.

Лідер Радикальної партії не втомлювався нагадувати свої вимоги щодо створення ТСК з розслідування корупції з боку президента Петра Порошенка.

"Януковичу служив. Кучмі служив. Кому тільки не служив. І сьогодні на свою голову обрали президентом. Сьогодні чую людей: народ плюється", - заявив Ляшко перед початком засідання.

Не встигав Ляшко відповідати на випади щодо сидячого страйку Радикальної партії.

"Каже Геращенчиха - нова конотопська відьма: "радикали" лежать, як котики, біля трибуни. То лягай поруч із нами, як там добре лежати", - наголосив Ляшко.

Звернув увагу на депутатів на підлозі й генеральний прокурор Юрій Луценко, який прибув на засідання парламенту з новинами про розслідування Іловайської трагедії. Підійшовши до президії, генпрокурор почав сміятися. На що Ляшко з сарказмом запитав Луценка, чи не вживає той алкоголь.

Темою парламентських обговорень був також інцидент із безпілотником, якого у четвер у парламенті запускав депутат від "Батьківщини" Ігор Луценко. На його захист виступив позафракційний Володимир Парасюк.

"Пані Ірино (Геращенко. - Gazeta.ua), ви вчора обурювалися, чому тут дрон літав. Так то не найбільша проблема! Он проблема", - заявив Парасюк, демонструючи, як колишні "регіонали" кнопкодавили під час прийняття рішень.

"Якщо у нас нема законних методів боротися з кнопкодавами, запускаємо безпілотники. І вони будуть літати до того часу, доки всі не почнуть голосувати за себе особисто. А ви лише вмієте переходити на особистості. Вас цікавить, у чому вдягнений Ляшко. Подивіться на себе, ви не бідніша людина", - наголосив Парасюк.

А депутат від "Блоку Петра Порошенка" Володимир Ар'єв потішив юзерів світлиною, на якій зафіксована пляшечка з мильними бульбашками на робочому місці одного з нардепів.

Зауважимо, що після перерви у сесійній залі залишилися приблизно два десятки народних обранців.

  Усі присутні на засіданні нардепи вийшли до трибуни
Усі присутні на засіданні нардепи вийшли до трибуни
Зараз ви читаєте новину «"Лягай поруч із нами" - як депутати відпрацювали останній день сесії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути