пʼятниця, 18 квітня 2014 14:08

Луганські депутати вимагають проведення референдуму 25 травня

Луганські депутати вимагають проведення референдуму 25 травня
Фото: lluvia-ol.livejournal.com

Депутати Луганської обласної ради вимагають від центральної влади негайно оголосити про проведення Всеукраїнського референдуму з питання держустрою країни і надання російській мові статусу другої державної.

"У найближчі дні має бути оголошений Всеукраїнський референдум з двох питань: про державний устрій України з максимальною передачею владних повноважень в регіони і про державний статус російської мови", - йдеться у зверненні Луганської облради, прийнятому на засіданні в п'ятницю.

У зверненні підкреслюється, що на виконанні цих вимог наполягають мільйони людей.

На думку облради, референдум необхідно провести 25 травня в один день з позачерговими президентськими виборами.

Також облрада вимагає амністувати бійців спецпідрозділів, які брали участь у подіях на Майдані Незалежності в Києві.

"Необхідно до 9 травня ухвалити закон про амністію бійців спецпідрозділів "Беркут", "Альфа" та Внутрішніх військ, а також про непереслідування активістів, військових, і всіх учасників акцій протестів, захоплень адміністративних будівель на сході країни з подальшим їх роззброєнням", - йдеться у зверненні.

Крім того, депутати засудили дії влади щодо незгодних з ними громадян.

"Жителям південного сходу відмовлено в праві голосу, у праві бути громадянами своєї Вітчизни. Всіх нас разом записали в "сепаратисти", "терористи" і "російські диверсанти"", - підкреслюється в документі.

Луганські депутати також назвали неприпустимим створення збройних цивільних формувань для придушення протестуючих і зажадали від центральної влади терміново скасувати антитерористичну операцію.

На сесії також був присутній голова Луганської облдержадміністрації Михайло Болотських, який підкреслив, що переговори з активістами, які захопили будівлю СБУ в Луганську, все ще ведуться, але поки не дали ніяких результатів.

"Головна больова точка - СБУ. Це порохова бочка, яка ставить під загрозу безпеку громадян", - зазначив він.

Нагадаємо, що 6 квітня проросійські активісти, які мітингували за федералізацію України, захопили будівлю СБУ в Луганську. Протестувальники вимагають оголосити Луганську область незалежною від київської влади, реабілітувати всіх активістів, а також затриманих бійців "Беркута" і ВВ.

Зараз ви читаєте новину «Луганські депутати вимагають проведення референдуму 25 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути