понеділок, 06 червня 2016 10:31

Луценко розповів як вперше "очі в очі" зустрівся з бойовиками

Луценко розповів як вперше "очі в очі" зустрівся з бойовиками
УНІАН

Генпрокурор Юрій Луценко вперше зустрівся з бойовиками у слідчому ізоляторі СБУ.

Про це заявив журналістам в телеефірі.

"Я сьогодні вперше стикався "очі в очі" з людьми, яких підозрюють у таких злочинах. Емоції різні. Але ми воюємо за те, щоби права людини дотримувались", - сказав він.

За словами Луценка, у київському ізоляторі переважно тримають осіб, підозрюваних у співпраці із терористичними організаціями ЛНР-ДНР.

"Останнім часом ми отримали низку заяв міжнародних інституцій щодо проблем їх утримання. Тому почали з київського ізолятора. Мова не лише про проблеми побутові, але і про проблеми їх статусу. В даному випадку хотіли б звертатися до міжнародних правозахисних організацій, щоб вони не менш об'єктивно звертали увагу на умови утримання наших військовополонених. Ув'язнених тримають у підземеллях шахт, в інших катівнях. Де норми не схожі на ці. Україна відрізняється від терористичних організацій тим, що ми дотримуємося прав людини навіть з такими людьми", - заявив він.

Він повідомив, що за пропозицією омбудсмена вирішив змінити керівника департаменту ГПУ з нагляду за правами людини в місцях позбавлення волі. Посаду найближчим часом обійме правозахисник В'ячеслав Свірець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко прийшов із перевіркою в ізолятор СБУ

Нагадаємо, помічник генсекретаря ООН Іван Шимонович заявив про сотні випадків вчинення катувань як на тимчасово окупованій території України, так і на контрольованій українською владою.

Водночас в СБУ заперечили інформацію щодо катування заарештованих бойовиків.

Зараз ви читаєте новину «Луценко розповів як вперше "очі в очі" зустрівся з бойовиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути