неділя, 31 липня 2011 12:55

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценко розповів, чому до влади прийшов "радянський секонд-хенд"

Луценко розповів, чому до влади прийшов "радянський секонд-хенд"

Екс-мініст внутрішніх справ Юрій Луценко впевнений, що якби він не був за ґратами і міг їздити Україною, то опозиція вже сьогодні мала би вдвічі більшу підтримку, ніж "нинішній правлячий радянський секонд-хенд".

Про це він заявив в ексклюзивному інтерв'ю "Газеті по-українськи".

"Семимісячне тримання Луценка в тюрмі було потрібне Януковичу як публічна помста Майдану і як засіб встановлення атмосфери страху в суспільстві. Від самого початку "регіонали" і не збиралися ні на які реформи. Йшлося лише про остаточну приватизацію доходів країни і зменшення видатків на зайвий в умовах пасивності електорат. У результаті бізнес-проекту "Янукович - президент" саме це і відбувається: сукупний капітал Партії рергіонів виріс втричі і досяг 22 мільярдів доларів, а середня зарплата не дотягує до 300 доларів на місяць. Як можна керувати країною, де лише 7 відсотків громадян підтримують владу? "Страх – сильное чувство", - видав секрет влади дідусь Азаров", - сказав він.

За словами Луценка, є причини особистісного характеру помсти йому.

"Це помста за мою політичну позицію в ході останніх президентських виборів. Пам'ятаєте, Янукович постійно вихвалявся, що виграє вибори із відривом у 15 відсотків. У реальності, як відомо, вийшло тільки 3 відсотки. Причина різниці - зрив традиційно запланованих фальсифікацій Партії регіонів, не допущених системою МВС. Саме я просив друзів у Грузії надіслати міжнародних спостерігачів для контролю реальної явки виборців у Донбасі. На жаль, цей захід забезпечення чесних виборів був зірваний президентом Ющенком, який особисто вимагав від керівництва Грузії відкликати людей назад", - зазначив екс-міністр.

Повністю інтерв'ю читайте тут.

Зараз ви читаєте новину «Луценко розповів, чому до влади прийшов "радянський секонд-хенд"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

61

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути