вівторок, 12 травня 2009 09:31

Луценко подав у відставку

Луценко подав у відставку

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко просить Верховну Раду розглянути питання про його відставку.

Про це повідомив голова парламенту Володимир Литвин на засіданні Погоджувальної ради у вівторок, зачитавши письмову заяву Луценка.

При цьому, за словами спікера, Луценко просить Верховну Раду розглянути заяву за його відсутності.

У своїй заяві Луценко описує інцидент, що стався в аеропорту Франкфурта-на-Майні.

Зокрема, Луценко відзначив, що після з"ясування обставин події "начальник поліції землі Гессен пан Хефлер офіційно приніс вибачення". "Офіційно просить вибачення (начальник поліції) за дії підлеглих і просить не тримати зла на поліцію і Німеччину в цілому", - говориться у заяві.

Наступного дня, за словами Луценка, "жовта преса" Німеччини розмістила "низку неправдивих інформацій". Міністр вказує, що надалі цей конфлікт почав використовуватися "виключно в українських вузькопартійних цілях".

"У таких умовах виконання робочого візиту було дуже складним з причини того, що ця брудна кампанія проти мене і мого сина продовжується, я розумію всю складність виконання мною обов"язків глави МВС. Давнє бажання Секретаріату президента і опозиції дестабілізувати діяльність МВС очевидне... З причини цього прошу Вас, шановний Володимир Михайлович (Литвин) розглянути питання про мою відставку. Розгляд заяви прошу провести без моєї присутності найближчим часом", - підкреслив Луценко.

Литвин направив дану заяву для вивчення в профільні комітети.

Раніше низка німецьких ЗМІ повідомили, що в Німеччини в аеропорту Франкфурту поліція затримала українського міністра внутрішніх справ Луценка і членів української делегації в крайньому ступені сп"яніння. За даними німецьких ЗМІ, Луценко в бійці з німецькими поліцейськими використовував образливі і расистські вислови типу "нацистські свині".

У свою чергу МВС спростувало інформацію іноземних ЗМІ про те, що Луценко і члени української делегації МВС поводилися некоректно в аеропорту Франкфурту.

У понеділок увечері міністр повернувся з робочої поїздки до Сеула. "Робочий візит до Кореї пройшов успішно. З приводу конфліктної ситуації у Франкфурті я завтра зроблю заяву в Міністерстві внутрішніх справ о 9.30", - сказав міністр журналістам на виході з терміналу аеропорту, відмовившись від яких-небудь коментарів до вівторка.

Луценко очолює МВС з 18 грудня 2007 року. Був міністром внутрішніх справ з лютого 2005 року по грудень 2006 року. Народний депутат двох скликань.

За матеріалами: Інтерфакс.
Зараз ви читаєте новину «Луценко подав у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути