вівторок, 16 квітня 2013 13:32

"Луценко міг би стати директором бібліотеки. Його час пройшов" - Чаленко

"Луценко міг би стати директором бібліотеки. Його час пройшов" - Чаленко
Олександр Чаленко. Фото: uainfo.org

Олександр Чаленко, головний редактор інтернет-видання Revizor.ua, розповідає про своє бачення майбутнього української опозиції, про свої джерела інформації, нещодавній скандал із "темниками" для телеканалів, де фігурувало його ім'я.

Яке майбутнє в опозиції в Україні після виходу на волю Юрія Луценка?

- Ніяке. Юра, звичайно, балагур і краще виглядає на підмостках, ніж Яценюк з Кличком і Тягнибоком, але не будемо забувати, що на момент посадки Луценко в суспільстві сприймався як клоун. І це сумний підсумок для людини, у якого колись був третій рейтинг в країні після Януковича і Тимошенко. В 2006 році у нього кілька місяців був другий рейтинг після Януковича. При цьому якщо в 2007 році він вів НУНС на парламентські вибори, то в 2008 році на перевиборах в Києві очолювана ним "Народна самооборона" не змогла навіть пройти до Київради, одержавши тільки 2% голосів. А всі ці його бійки з Черновецьким, його витівка в аеропорту Франкфурта. Не думаю, що в'язниця виправила Юру. Думаю, час Луценко пройшов. Йому пора на пенсію. Чому б йому не стати директором бібліотеки? У цьому немає нічого страшного для відставного політика. Борхес був директором Національної бібліотеки Аргентини і нічого страшного. Ось і йому там саме місце, раз він так любить читати книги.

Якою ви бачите долю Тимошенко та Януковича найближчими роками?

- Майбутнє українських політиків непередбачуване, все може з ними бути. Тимошенко вийде тільки після 2015 року, після президентських виборів. Її виходу не хочуть ні Янукович, ні Яценюк з Кличком. Вона просто заважає їх президентським амбіціям. Що буде з Януковичем? Тут зрозуміло, якщо в 2015 році він не стане президентом, то отримає третій термін і Межигір'я в нього відберуть.

Кому з олігархів після Хорошковського доведеться бігти з України?

- Не думаю, що когось виженуть. А проблеми можуть виникнути у тих, хто підтримуватиме іншого кандидата крім Януковича.

Хто фінансує "Свободу", і чи це правда, що Кличко отримує вказівки в Америці?

- Раніше їх фінансував дніпропетровський олігарх єврейського походження і регіонали. Робилося це для того, щоб забрати голоси в опозиції. Після перемоги "Свободи" регіонали схопилися за голови, зрозуміли, кого вони виростили. Але все одно продовжують вирощувати Тягнибока, щоб вивести його у другий тур президентських виборів у 2015 році задля перемоги. Щодо Кличка, то в мене нема даних, що він отримує інструкції у Вашингтоні.

Хто зливає вам інформацію? Ви регулярно публікуєте "інсайди" , що Яценюк буде споювати Луценка.

- Це жарт. Але те, що Арсеній Петрович відразу зрозумів, що на тлі Луценка він не у виграші - це факт. Навіть не сумніваюся, що скоро Яценюк почне зливати на Юрія Віталійовича компромат в пресу, в тому числі і щодо п'янок останнього.  А що стосується інсайдів, то за багато років у мене накопичилась велика кількість інформаторів в різних партіях. Хтось на когось в партії образився, вирішив помститися і злив мені інформацію на свого ворога. Слава Богу, що у нас, журналістів, є ось такого роду добровільні помічники. Без них журналістики би не існувало. Ми б померли з голоду.

Чи правдиві заяви Яценюка, що вам разом із вашим роботодавцем Володимиром Петровим платять на Банковій?

- Арсеній Петрович, на якого працював Вова Петров, кинув його. Ось Вова Петров і мститься йому. Креатив з морквою і зайцями складають відставні сценаристи Голлівуду, які склали фільм "Хто підставив Кролика Роджера". Вони зараз живуть на знятій Петровим дачі в Віті-Поштовій, що на одеській трасі під Києвом.

Через що закрили ваш блог на "Українській правді"?

Головред видання Олена Притула закрила його без жодного пояснення причин. Дзвоню в "Телекритику" повідомляю їм про це. В "Дусі" з'являється новина, але журналіст, який про це написав, навіть не запитав мене: "А як ви вважаєте, Олександр, а чому Притула вам закрила блог?". Не змогли вони знайти і Притулу чомусь. Я потім Лігачовій на це вказав, мовляв, Наташа, чому ж ви не розслідували причини закриття мого блогу. Так Лігачова лише відповіла: "Не збираюся я займатися твоїми проблемами". А закрили мені блог, тому що я там виставив відео, як у Львові менти заарештовують кроликів на мітингу "Повстань, Україно!". Опозицію чіпати не можна! Торкнеш - тобі відразу прикриють рот. Повірте на слово, якби до влади прийшли нинішні борці з цензурою, вони б таку цензуру запровадили, що часи Брежнєва здалися б царством свободи слова.

Звідки тоді на сайті "Дуся" з'явилися темники, з вашими синхронами з прес-конференції в Брюсселі щодо українських організацій, що живуть за рахунок грантів?

- Це краще запитати у Лігачової. Те, що приписує цей темник мені - повна ахінея. Дуже дивно, що не дочекалися самої прес-конференції, а вже після неї і видали б темник. Або, наприклад, можна би було опублікувати темник рівно в той момент, коли прес-конференція Шарія почнеться. Відразу було б зрозуміло, чи збігаються звіти з тим, що там говорилося. Все це одна шайка-лійка, світ грантоїдів. Вони всі там один за одного стоять.

Зараз ви читаєте новину «"Луценко міг би стати директором бібліотеки. Його час пройшов" - Чаленко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

60

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути