понеділок, 18 лютого 2013 11:35

Луценко хоче звільнення, бо має цироз печінки та портальну гіпертензію

Луценко хоче звільнення, бо має цироз печінки та портальну гіпертензію
Юрій Луценко Фото: job-sbu.org

Юрій Луценко підтримує клопотання про звільнення його від відбування покарання через те, що в нього діагностовано початкову стадію цирозу печінки й портальну гіпертензію. Як повідомляє керівник прес-служби "Народної самооборони" Лариса Сарган у Facebook, Луценко в Апеляційному суді Чернігівської області "підтримує апеляцію свого захисту".

"Лікарка Волкова із тюрми, якій варто писати дисертацію з анатомії, вирішила, що цироз переріс у поліп, який мені видалили", - заявив Луценко у суді.

"З 30 серпня 2011 року у мене діагноз – початкова стадія цирозу, спростувань немає. Є документ про хвороби, наявність яких унеможливлює перебування за ґратами", - сказав він.

Він попросив у суддів винести чесне рішення.

"Для чого держава публікувала такий список? Щоб звільнити за два дня до смерті, щоб за гроб платив сам?! Де гуманізація кримінального права? Прийміть чесне рішення, у вас є на столі документи", - наголосив засуджений екс-міністр.

Луценко зазначив: "Дятли Пшонки звинувачували мене у спілкуванні з пресою, у повільному читанні справи. Але у квітні 2011 року, коли я справу вже всю прочитав, Печерський суд продовжив арешт, я на знак протесту оголосив голодування".

За його словами, він просив обстеження 4 місяці.

"Після 32 днів голодування мене відправили в камеру, де я втрачаю свідомість... загострювалися проблеми із печінкою тощо. 4 місяці я просив обстеження, не говорячи про лікування. Початкова стадія цирозу, портальна гіпертензія ніким ніколи не спростовувалися після того", - заявив екс-голова МВС.

"Ситуація з моїм станом здоров'я дуже проста: ніколи не було часу займатися своїм здоров'ям, але після відставки пройшов обстеження. Це – підказка для суду: яким я був до тюрми, що стало під час перебування у в'язниці із здоров'ям", - сказав також Луценко.

Зараз ви читаєте новину «Луценко хоче звільнення, бо має цироз печінки та портальну гіпертензію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути