понеділок, 14 січня 2013 22:58

Литвин зізнався, що Україною досі керують "гомо советикус"

Литвин зізнався, що Україною досі керують "гомо советикус"
Фото: transkarpatia.net

Колишній голова Верховної Ради та чинний керівник парламентського комітету з питань нацбезпеки та оборони Володимир Литвин вважає, що серед нинішніх політичних еліт мало людей, не пов'язаних із роботою в радянських структурах.

Про це він сказав в ефірі телеканалу ТВі, коментуючи останні призначення президента України.

"Я розумію політичні оцінки, які переходять у політичні звинувачення. У нас дуже повільно відбувається процес зміни поколінь. І практично у нас обмаль людей, які приходять на високі посади, які не мали б радянського минулого, які б не були так чи інакше пов'язані з роботою у межах єдиного Радянського Союзу", – заявив Литвин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвину "боляче" відвідувати "сеанси приниження" України

На його думку, висловлюючи звинувачення на адресу кадрової політики глави держави, треба враховувати об'єктивні фактори.

"Це рішення президента України. За чинною Конституцією, він має повне право на такі призначення, не ставлячи до відома Верховну Раду, не отримуючи згоду від парламенту. Раніше відносно спецслужби, Служби безпеки України, потрібно було відповідне рішення Верховної Ради", – нагадав парламентарій.

При цьому він додав, що парламент контролюватиме діяльність "силових" органів.

"Це не означає, що в нас не повинно бути спільної роботи, і не означає, що Верховна Рада, в тому числі в особі комітету з питань нацбезпеки и та оборони, повинна ухилятися від своїх контролюючих функцій", – додав Литвин.

Зараз ви читаєте новину «Литвин зізнався, що Україною досі керують "гомо советикус"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути