понеділок, 05 грудня 2011 15:08

Литвин розповів, як ноутбуки для депутатів зекономлять кошти

Литвин розповів, як ноутбуки для депутатів зекономлять кошти

Верховна Рада закупила необхідну їй оргтехніку і має намір з її допомогою скоротити документообіг і відмовитися від паперових носіїв, заявив спікер парламенту Володимир Литвин, відповідаючи на запитання про доцільність закупівлі ноутбуків для депутатів.

"Я хочу ще раз прояснити ситуацію: в травні місяці, коли комітет з питань регламенту розподіляв кошти, прийняв рішення про закупівлю цієї організаційної техніки. У тому числі і не для нинішнього складу Верховної Ради ... Чому я про це кажу? Бо вже зараз звучать голоси про те, що хтось від чогось відмовляється. Я думаю, відмовляються ті, хто вже не буде в наступному скликанні парламенту", - сказав спікер на прес-конференції в понеділок.

"Цю техніку закупили, і я зараз доручив - оскільки ця інформація сьогодні дискутується - надати мені вичерпний перелік того, що було закуплено, за якою ціною і зіставити з тією ціною, за якою в загальному продажі продається це обладнання ... Це для Верховної Ради і для апарату Верховної Ради", - зазначив Литвин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутатам купили ноутбуки по 11 тисяч за штуку

При цьому, спікер спрогнозував, що на засіданні парламенту вже цього вівторка буде прийнято рішення про скорочення документообігу у Верховній Раді Україні. "Це буде приносити економію коштів за сесію 400 тис грн, а якщо взяти дві сесії на рік, це буде близько 1 млн грн ... Наступний крок - це взагалі відмова від паперових носіїв, оскільки в місяць, за найскромнішими підрахунками, витрачається 20 тонн паперу", - підкреслив він.

Як повідомлялося, депутати фракції "БЮТ-Батьківщина" відмовляються від ноутбуків, закуплених апаратом Верховної Ради, і просять зекономлені кошти спрямувати на соціальні потреби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвину не вистачає в Раді паперу

На закупівлю 485 моноблочних комп'ютерів Lenovo IdeaCentre B520 було витрачено 5,49 млн грн, що становить приблизно 11,32 тис грн за штуку.

Зараз ви читаєте новину «Литвин розповів, як ноутбуки для депутатів зекономлять кошти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути