пʼятниця, 06 липня 2012 16:12

Спецтема: Боротьба за "мову"

Литвин просить усіх заспокоїтися й сісти за круглий стіл переговорів

Литвин просить усіх заспокоїтися й сісти за круглий стіл переговорів
На думку Литвина, найбільшою загрозою сьогодні "буде спроба передавити, силою або голосом довести свою правоту". Фото: file.liga.net

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин пропонує провести загальноукраїнський круглий стіл із питань мовної політики.

"Мені радять заспокоїтися. Я теж раджу всім заспокоїтися. І тим, хто знаходиться у Верховній Раді, і тим, хто вийшов на вулицю. І тим, хто приймає радикальні рішення на рівні органів самоврядування. І тим, хто біля Українського дому. Було б добре, якби всі погодилися зайти в Український дім і організувати в ньому загальноукраїнський круглий стіл за участю влади й опозиції", - заявив Литвин в ході он-лайн конференції в мережі Facebook в п'ятницю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мовний" закон не може бути направлений на підпис президенту - Литвин

Спікер парламенту вважає, що в процесі діалогу і влада, і опозиція повинні "продемонструвати відповідальність за країну, яку в черговий раз принижують, і здатність виробити рекомендації, які б, як мінімум, не поглиблювали розкол у країні".

На думку Литвина, найбільшою загрозою сьогодні "буде спроба передавити, силою або голосом довести свою правоту".

Литвин вважає, що при знаходженні розумного компромісу його треба буде реалізувати рішенням ВР України, відмовившись від звичайної практики блокування.

Спікер знову підтвердив, що не має наміру підписувати мовний закон, так як він був прийнятий із порушенням регламенту ВР.

Зараз ви читаєте новину «Литвин просить усіх заспокоїтися й сісти за круглий стіл переговорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути