середа, 01 серпня 2012 18:28

Литвин не мав права підписувати неприйнятий "мовний" закон - Одарченко

Литвин не мав права підписувати неприйнятий "мовний" закон - Одарченко
На думку нардепа, те, що Мартинюк поставив на голосування - не було формулюванням підтримки закону. Фото: Анатолій БАБАК

Народний депутат від фракції БЮТ-"Батьківщина" Юрій Одарченко вважає, що текст "мовного" законопроекту взагалі не був схвалений Верховною Радою.

Про це він заявив Gazeta.ua, коментуючи поданий ним судовий позов на спікера Володимира Литвина і першого віце-спікера парламенту Адама Мартинюка.

"Ми вимагаємо в суду визнати протиправними як дії Мартинюка, так і дії Литвина щодо підписання "мовного" закону, - говорить Одарченко. - Насамперед Мартинюком були грубо порушені права народних депутатів і їхніх виборців, яких вони представляють щодо того, що цей проект не розглядався в другому читанні. Тобто жодна з двох тисяч поправок не була розглянута, не була поставлена на голосування, не було постатейного голосування, як це передбачається Регламентом".

Крім того, за словами Одарченка, сама постановка питання на голосування була незаконною, оскільки формулювання постановки на голосування "Хто за те, щоб прийняти в редакції першого читання" Регламентом не передбачене.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівець" Одарченко подав у суд на Литвина й Мартинюка

"Також уже традиційною стала претензія про те, що народні депутати займаються "кнопкодавством". Адже фактично лише 140 осіб проголосувало за цей закон. Якщо навіть узяти список письмової реєстрації, то очевидним є те, що не могло фізично 226 депутатів проголосувати "За". Просто по списку письмової реєстрації, навіть без якихось там візуальних перевірок", - наголосив "бютівець".

Він також вважає, що фактично цей закон не був прийнятий. На його думку те, що Мартинюк поставив на голосування - не було формулюванням підтримки закону.

"Він сказав: "Я ставлю на голосування проект закону №9073 у редакції". Не передбачене таке от формулювання постановки на голосування. Адже неможливо встановити, за що голосували депутати, за який текст тощо. Не було прийняття в другому, третьому читанні й у цілому. Таким чином ми вважаємо, що текст закону взагалі не був схвалений Верховною Радою, тому Литвин не мав права його підписувати. Бо це, на нашу думку, неприйнятий закон", - резюмував Одарченко.

Зараз ви читаєте новину «Литвин не мав права підписувати неприйнятий "мовний" закон - Одарченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

71

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути