середа, 01 серпня 2012 10:53

Спецтема: Боротьба за "мову"

"Бютівець" Одарченко подав у суд на Литвина й Мартинюка

"Бютівець" Одарченко подав у суд на Литвина й Мартинюка
Одарченко звинувачує керівництво парламенту в порушенні всіх процедур щодо прийняття "мовного" законопроекту. Фото: Анатолій БАБАК

Народний депутат від фракції БЮТ-"Батьківщина" Юрій Одарченко подав судовий позов на спікера Володимира Литвина і першого віце-спікера парламенту Адама Мартинюка, оскаржуючи їхні дії щодо процедури прийняття "мовного" закону.

Про це "бютівець" повідомив в ексклюзивному коментарі сайту Gazeta.ua.

Депутат розповів, що подав позов до Окружного адміністративного суду Києва вчора, 31 липня, о 17 годині. Каже, що при цьому заплатив судовий збір 32,19 гривень за саме звернення і 106 гривень за забезпечення позову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через "мовний" закон у Литвина можуть бути проблеми - "свободівець"

Одарченко звинувачує керівництво парламенту в порушенні всіх процедур щодо прийняття законопроекту, а також у порушенні своїх прав як громадянина і депутата, якому не дали можливості брати участь в обговоренні і голосуванні за цей законопроект і поправки до нього на пленарних засіданнях Верховної Ради.

"Насамперед ми очікуємо на те, що якщо Литвин дійсно заявляє таку серйозну публічну позицію про те, що він категорично проти цього закону й що він не хотів його підписувати, а його змусили, то він має не займатися активною протидією нашому позову. Тобто нехай він тоді визнає цей позов, або хоча б не сперечається проти нього, а покладається на розсуд суду", - сказав Юрій Одарченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати збиралися сьогодні вирішувати значно серйозніші питання, аніж мова - експерт

"Якщо зараз представник спікера прийде до суду й почне пояснювати, що позов задовольняти не треба, що він не обгрунтований, то тоді ми будемо розуміти, що позиція Литвина про його підтримку української мови - це лише політичний хід", - додав народний депутат.

На його думку, "суди зараз досить залежні, але процес починається зараз, а після виборів усі суди від цієї залежності звільняться, і можна буде цей "мовний" законопроект таким чином скасувати".

Одарченко сподівається, що судді вистачить сміливості й мужності, щоб задовольнити його позов. Однак він не виключає, що можуть виникнути суто суб'єктивні причини його не задовольнити.

Зараз ви читаєте новину «"Бютівець" Одарченко подав у суд на Литвина й Мартинюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути