вівторок, 09 серпня 2011 19:03

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Лист президента Чехії Януковичу: "Переконайте, що процес над Тимошенко не є політичним"

Лист президента Чехії Януковичу: "Переконайте, що процес над Тимошенко не є політичним"

У віторок президент Чеської Республіки Вацлав Клаус звернувся листом до Віктора Януковича з проханням надати запевнення в тому, що судовий процес над колишнім прем'єром України Юлією Тимошенко не носить політичний характер.

"У мене немає підстав не довіряти об'єктивності українського права і незалежного судочинства. Однак, я хотів би бути впевненим у тому, що у випадку колишнього прем'єра Тимошенко не йдеться про політичний процес і що в цьому процесі немає і не будуть вирішуватись особисті чи політичні непорозуміння всередині української політичної сцени. Через те дозвольте мені просити Вас, шановний пане Президенте, про особисте запевнення в цьому", - йдеться у повідомленні.

Лист-звернення до Януковича опублікований на сайті глави Чеської Республіки. В ньому також Клаус згадує про особисту зустріч із українським президентом  у США у травні цього року. Клаус також відзначив, що завжди уважно стежить за подіями в Україні – державі, якій бажає успіхів і процвітання.

Раніше повідомлялося, керівництво США занепокоєне розвитком подій навколо колишнього прем'єра України Тимошенко і має намір надалі уважно стежити за судовим розглядом її справи, заявив представник держдепартаменту Марк Тонер.

Зараз ви читаєте новину «Лист президента Чехії Януковичу: "Переконайте, що процес над Тимошенко не є політичним"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

54

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути