вівторок, 28 травня 2013 18:54

Лікування за кордоном буде для Тимошенко почесною пенсією — експерт

Лікування за кордоном буде для Тимошенко почесною пенсією — експерт
Кость Бондаренко Фото: zachteno.com.ua

Президент Віктор Янукович може погодитися випустити екс-прем'єра Юлію Тимошенко на лікування за кордон. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Кость Бондаренко.

За його словами, це може бути зроблено у разі підписання угоди із країною, куди її направлять.

"Там має бути прописано, що вона по завершенню лікування повинна повернутися в Україну. Таким чином країна бере на себе зобов'язання з приводу повернення Тимошенко. Для влади це зараз був би вихід, бо зняв би напругу у наших стосунках із Заходом. Поки існує лише гіпотетична можливість. Коли це може статися — поки не зрозуміло", - зазначив експерт.

Бондаренко вважає, що розмови про те, що президент боїться Тимошенко, навіть якщо вона буде за кордоном, є перебільшенням.

Політолог наголосив, що остаточне рішення щодо від'їзду залишається за екс-прем'єром.

"Їй не вигідно їхати. Це для неї буде почесною пенсією. Якщо вона погодиться на цей крок, то їй більше не світить повернення у активну політику. Навіть якщо президентом буде Яценюк, Кличко чи Тягнибок. Якщо уявити, що вона повертається в Україну після того, як до влади у 2015 чи 2020 році приходить інша людина - "Містер Ікс". Тимошенко хоче балотуватися на президентських виборах. А їй відказують: згідно українського законодавства ви повинні проживати на території України протягом останніх п'яти років. А такого не буде. Якщо відмовиться від лікування за кордоном, залишатиметься символом української опозиції — не більше того. У обох варіантах велика політика їй не світить", - зауважив він.

Зараз ви читаєте новину «Лікування за кордоном буде для Тимошенко почесною пенсією — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути