середа, 17 вересня 2014 10:24

Лавров грозиться, що від посилення санкцій проти РФ Україні буде тільки гірше

Лавров грозиться, що від посилення санкцій проти РФ Україні буде тільки гірше
Фото: yaplakal.com

Посилення санкцій ЄС проти Росії не допоможе врегулювати українську кризу. А тільки поглибить її.

Таку заяву зробив голова МЗС РФ Сергій Лавров в інтерв'ю іспанській газеті "El Pais", пише "Українська правда" з посиланням на РІА "Новости".

"Очевидно, що продовження тиску санкцій на Росію не допоможе врегулювати внутрішньоукраїнську кризу, а лише призведе до поглиблення протистояння, ускладнить діалог", - сказав він.

"Розглядаємо новий пакет санкцій ЄС щодо нашої країни, який вступив в силу 12 вересня, який абсолютно не враховує реалії відповідь Брюсселя на результати зустрічі в Мінську контактної групи по врегулюванню ситуації на Україні", - заявив Лавров.

Таке "політичне задзеркалля" Євросоюзу, на думку глави МЗС РФ, "фактично надсилає сигнал прямої підтримки" партії війни "в Києві, яка не зацікавлена ​​в реалізації положень мінського протоколу та переведення ситуації в країні в мирне русло".

Говорячи про політику санкцій щодо Росії, Лавров підкреслив, що РФ залишає за собою право вживати заходи для захисту "законних інтересів" країни, в тому числі інтересів національної безпеки.

"Водночас розраховуємо, що прагматизм і здоровий глузд в підходах партнерів в остаточному підсумку візьмуть гору. США, Євросоюзу та іншим країнам треба, нарешті, прислухатися до голосу розуму і перервати це безглузде порочне коло дій за принципом" око за око ", початок якому вони самі і поклали", - сказав Лавров.

Зараз ви читаєте новину «Лавров грозиться, що від посилення санкцій проти РФ Україні буде тільки гірше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути