понеділок, 02 квітня 2012 16:06

Кузьмін розповів іноземним ЗМІ, що Тимошенко заплатила за вбивство Щербаня

Кузьмін розповів іноземним ЗМІ, що Тимошенко заплатила за вбивство Щербаня
Ренат Кузьмін запевнив, що в нього є докази причетності Тимошенко до вбивства. Фото: obozrevatel.com

Перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін стверджує про наявність свідоцтв того, що компанії, контрольовані екс-прем'єр міністром Юлією Тимошенко і Павлом Лазаренко, перевели гроші вбивцям політика Євгена Щербаня.

"Ренат Кузьмін, заступник генерального прокурора, повідомив Financial Times, що у нього є докази того, що компанії, контрольовані Тимошенко, а також іншим колишнім прем'єр-міністром, який зараз перебуває у в'язниці США, Павлом Лазаренко, передали гроші за здійснення вбивства Щербаня" , - повідомляє видання Financial Times у своїй публікації від 1-го квітня поточного року.

Кузьмін також звинуватив західні країни в застосуванні "подвійних стандартів", повідомляє видання.

На думку першого заступника генпрокурора, європейські країни готові відправити до в'язниці своїх високопоставлених політиків за їхні злочини, і при цьому вони категорично проти того, щоб Тимошенко була притягнута до відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лазаренко відхрестився від замовних вбивств Щербаня та Гетьмана

"Що ви, на Заході, чи вважаєте політичним переслідуванням? Чи означає це, що лідер опозиції не може бути притягнутий до відповідальності, навіть за вбивство? Це такі люди, які вище закону? Прокуратура вважає, що ніхто не може бути вище закону", - сказав Кузьмін.

У свою чергу захисник Тимошенко Сергій Власенко виданню повідомив, що нові звинувачення проти екс-прем'єра є безпідставною "пропагандою", мета якої - "очорнити ім'я Тимошенко". Він також назвав "абсурдною" інформацію про нібито причетність екс-прем'єра до вбивства Щербаня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГПУ розповіли, як Тимошенко у 1997 керувала ЄЕСУ, а Лазаренко її опікав

Як відомо, член виконкому Ліберальної партії, депутат Верховної Ради Євген Щербань застрелили 4 листопада 1996 року в Донецьку невідомими біля трапа літака. Правоохоронні органи виключили політичну версію вбивства і як основну розробляли кримінальну.

Зараз ви читаєте новину «Кузьмін розповів іноземним ЗМІ, що Тимошенко заплатила за вбивство Щербаня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

82

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути