вівторок, 08 липня 2014 12:39

Крутов не керував спецоперацією на Донбасі - Карасьов

Крутов не керував спецоперацією на Донбасі - Карасьов
Фото: lenta-ua.net

Екс-керівник Антитерористичного центру Василь Крутов фактично не керував воєнною спецоперацією на Донбасі.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Вадим Карасьов.

"Фактичним керівником АТО був не Василь Крутов, а нинішній новопризначений начальник Генштабу Муженко. А оскільки Порошенко формує свою команду і розставляє скрізь своїх людей, то Грицак на посаді керівника АЦ більше влаштовує президента, ніж Крутов", - пояснив політолог.

Експерт нагадав, що Крутов очолив Антитерористичний центр за вказівкою колишнього в.о. президента Олександра Турчинова.

"Тоді було дуже скрутне становище і Крутов зміг втримати ситуацію. Потім завдання стало іншим. Адже операція, яка проводиться на Донбасі, хоч і називається антитерористичною, була і залишається військовою. Керувати нею міг лише повноцінний генерал, а не генерал спецслужб", - сказав Карасьов.

На думку політолога, перед новопризначеним керівником АЦ стоятиме завдання щодо боротьби з тероризмом після завершення воєнної спецоперації на Донбасі.

"Коли закінчиться військова фаза спецоперації, потрібно буде думати про поствоєнну стабілізацію. Українські військові повернуться у місця своєї дислокації. А на звільнених територіях не виключені поодинокі диверсії, вилазки, рейди — класичний тероризм. Щоб убезпечитися або упередити терор потрібно буде задіювати спецслужбу. Вона використовуватиме агентуру, дані контррозвідки", - зазначив експерт.

Нагадаємо, що Порошенко призначив нового керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки України. Ним замість Василя Крутова став Василь Грицак.

Зараз ви читаєте новину «Крутов не керував спецоперацією на Донбасі - Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути