середа, 06 травня 2009 15:48

Кріль порадив Луценку заарештувати себе, а потім - відставка

Кріль порадив Луценку заарештувати себе, а потім - відставка
Лідер партії "Єдиний центр", народний депутат Ігор Кріль закликає міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка подати у відставку через інцидент в аеропорту Франкфурта.

"Людина, яка у п"яному вигляді зчиняє бійку з поліцейськими іншої країни, не може бути міністром внутрішніх справ. Тому, якщо у Луценка не вистачить мудрості і розуму самому подати у відставку, "Єдиний центр" ініціюватиме її у парламенті", - заявив Кріль.

Депутат зазначив, що не так давно японський міністр фінансів подав у відставку лише через підозри у тому, що він був нетверезим під час прес-конференції. "Це тому, що в інших країнах урядовці розуміють: міністр – це публічна людина і його дії впливають на імідж країни, - сказав він. – Тим паче, коли він перебуває у службовому відрядженні".

"Окрім того, Луценко у Німеччині порушив як мінімум три статті Адміністративного кодексу України: статтю 173 – дрібне хуліганство, статтю 178 – поява в громадських місцях у п"яному вигляді, статтю 185 – непокора працівнику міліції. Тому після повернення на батьківщину міністру слід заарештувати себе самого на 15 діб, а потім подати у відставку", - наголосив лідер "Єдиного центру".

"Німецька хвиля" з посиланням на газету "Bild" опублікувала інформацію про те, що Луценко провів півдня у відділку поліції аеропорту Франкфурта-на-Майні. Міністра у стані сильного алкогольного сп"яніння затримали після сутички з правоохоронцями. Як пише газета, Луценка з його 19-річним сином Олександром через неадекватну поведінку не пропустили на борт літака, який вилітав до Сеула. Українці вчинили сварку із правоохоронцями, грубо лаялися, кидали у них своїми мобільними телефонами і билися, пише видання.

У президії поліції Франкфурта-на-Майні підтвердили, що інцидент з українським міністром у понеділок був.

Водночас у МВС заперечують інформацію про конфлікт в аеропорту Франкфурта за участю Луценка.

Як підкреслили в Департаменті зв"язків з громадськістю МВС України, станом на вчорашній день Луценко провів зустріч з прем"єр-міністром Республіки Корея, а також з міністром громадської адміністрації та безпеки цієї країни, під час якої було підписано спільну заяву про співпрацю з протидії незаконній міграції та про співпрацю при підготовці до Євро-2012, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Кріль порадив Луценку заарештувати себе, а потім - відставка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути