пʼятниця, 10 січня 2014 13:35

Кожара натякнув послу США, що не варто втручатися у справи Майдану

Кожара натякнув послу США, що не варто втручатися у справи Майдану
Леонід Кожара. Фото: inpress.ua

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара під час зустрічі із послом США в Україні Джеффрі Паяттом 9 січня наголосив на важливості для іноземців залишатися неупередженими в оцінках внутрішніх процесів в Україні та утриматись від підтримки протиправних дій.

Про це інформує офіційний сайт МЗС України.

Зазначається, що під час зустрічі відбувся обмін думками щодо основних питань двостороннього порядку денного на 2014 рік.

"Обговорюючи політичну ситуації в Україні, Міністр закордонних справ наголосив на важливості для іноземних партнерів нашої держави залишатися об'єктивними та неупередженими в оцінках внутрішніх процесів та утриматись від підтримки протиправних дій", - зазначається у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція готується до всеукраїнського страйку

В МЗС наголошують, що пріоритетну увагу було приділено подальшому поглибленню українсько-американської співпраці, зокрема в енергетичній сфері та галузі нерозповсюдження. У цьому зв'язку було відзначено продовження дії Угоди між Україною і Сполученими Штатами Америки щодо надання допомоги Україні в ліквідації стратегічної ядерної зброї, а також запобігання розповсюдженню зброї масового знищення від 25 жовтня 1993 року.

Нагадаємо посол США Джеффрі Пайєт раніше засуджував застосування силових методів під час розгоду Євромайдану 30 листопада і заявляв, що США вважають українські демонстрації показником того, що український народ підтримує євроінтеграцію. Паєт разом із заступником державного секретаря США Вікторією Нуланд у грудні відвідували мітингарів на Майдані Незалежності.

Зараз ви читаєте новину «Кожара натякнув послу США, що не варто втручатися у справи Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути