понеділок, 11 лютого 2013 13:49

Кожара хоче одночасно євроінтеграції і рівноправних відносин із Росією

Кожара хоче одночасно євроінтеграції і рівноправних відносин із Росією
Кожара вірить у те, що Росія серйозно змінилася за останні 20 років і з нею можна співпрацювати на правах рівноправності. Фото: newsmarket.com.ua

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара впевнений у здатності України вибудувати відносини з Російською Федерацією на принципах рівноправності.

"Чи може Україна побудувати відносини з Росією на засадах рівноправності і взаємоповаги? Моя відповідь: безумовно, так. У тому числі й тому, що сама Росія серйозно змінилася впродовж цих 20 років", - сказав глава МЗС України в ході експертного форуму "Україна 2013. Прогноз" у понеділок у Києві.

Кожара додав, що Україна буде наполегливо вирішувати з РФ ті питання, де ще залишаються розбіжності у підходах.

"Будемо поступово відновлювати взаємну довіру там, де ще воно не відновлено до кінця", - сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кожара виступив за зону вільної торгівлі між ЄС і Митним союзом

Водночас Кожара вважає, що на сьогодні є всі передумови для підписання Угоди про асоціацію з ЄС на Вільнюському саміті Східного партнерства у листопаді поточного року.

"Я оптиміст, і вважаю, що у нас є всі передумови для того, щоб Угода була підписана вже у цьому році на Вільнюському саміті Східного партнерства", - сказав він.

Глава МЗС також зазначив, що Україна розглядає ЄС як найвпливовіше об'єднання на континенті, яке є зразком у проведенні внутрішніх реформ.

"У цьому гранично зрозумілий сенс нашої політики євроінтеграції. Угоду про асоціацію з ЄС ми розглядаємо саме в якості потужного зовнішнього інструменту внутрішнього реформування", - підсумував Кожара.

Зараз ви читаєте новину «Кожара хоче одночасно євроінтеграції і рівноправних відносин із Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути