вівторок, 05 лютого 2013 14:17

Єврокомісар: "Членство у Митному союзі забирає у держави-члена його суверенітет"

Єврокомісар: "Членство у Митному союзі забирає у держави-члена його суверенітет"
У ЄС не проти співпраці України з Митним союзом, аби не суперечило Угоді про асоціацію. Фото: xyz.org.ua

Брюсель зацікавлений у добрих відносинах Києва з Москвою, а співпраця України з Митним союзом може бути настільки широкою, наскільки це не суперечить уже парафованій Угоді про асоціацію.

Про це заявив європейський комісар із питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле напередодні поїздки до Києва 7-8 лютого.

"Ні в кого не повинно бути сумнівів у тому, що в інтересах і України, і Брюселя мати добрі відносини з сусідами, включаючи Росію", - зазначив він.

Говорячи про Митний союз, Фюле звернув увагу на той факт, що членство у цьому співтоваристві "забирає у держави-члена його суверенітет, суверенне право у сфері своєї зовнішньоторговельної політики".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У співпраці з Митним союзом є "певні зрушення" - Кожара

"Це - дуже серйозний крок. Ми не можемо взяти зобов'язання у рамках Угоди про асоціацію з країною, у якої немає суверенного права, у якої рішення щодо своєї зовнішньої торговельної політики знаходиться не в її руках. Ми не можемо вступити у відносини з Україною, знаючи, що рішення приймається кимось в іншому місці", - пояснив єврокомісар.

Разом із тим, він також вказав на те, що ще раніше Брюсель "чітко окреслив, що для України є можливості брати участь у конкретних положеннях Митного союзу, що не суперечать зобов'язанням, які випливають із Угоди про асоціацію, яка вже парафована українською стороною".

"Для цього, звісно, ??потрібні інтенсивні консультації, щоб бути впевненими, що така співпраця повністю сумісна з Угодою про асоціацію", - підкреслив Фюле.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісар: "Членство у Митному союзі забирає у держави-члена його суверенітет"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути