понеділок, 20 квітня 2009 11:20

Конференція ООН щодо расизму почалася зі скандалу

Конференція ООН щодо расизму почалася зі скандалу
Скандал супроводжує відкриття конференції ООН з расизму, яка сьогодні розпочинається в Женеві.

На ній головує Росія.

Боротьбу зі всіма проявами расизму і ксенофобії в Женеві схоже обговорюватимуть в напівпорожньому залі. З лідерів країн приїде лише іранський президент Махмуд Ахмадінежад. Решту делегацій представлять міністри. Від участі відмовилися  вісім впливових країн світу. Минулого вечора вирішила бойкотувати конференцію і Німеччина.

"Ми побоюємося, що форум використовують як платформу для інших інтересів", - говорить міністр закордонних справ країни Франка-Вальтера Штайнмайєра. Він пообіцяв уважно стежити за ходом конференції.

Так німці приєдналися до США, Канади, Нідерландів, Італії, Австралії, Ізраїлю. Всі вони побоюються, що обговорення резолюції на форумі виллється в антисемітські заклики. Як це трапилося на першій конференції в Дурбані в Південній Африці вісім років тому. В останню мить стало відомо про відмову брати участь в конференції ще однієї країни - Нової Зеландії. А ось Франція все-таки вирішила відправити свого представника. Париж має намір висловити на форумі свою точку зору з питань дотримання прав людини.

Нагадаємо, що перший форум завершився скандалом. Після того, як лідери арабських країн запропонували прирівняти сіонізм до расизму, Ізраїль та США покинули конференцію.

Эхо Москвы, unian.net

Зараз ви читаєте новину «Конференція ООН щодо расизму почалася зі скандалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути