понеділок, 07 листопада 2011 17:06

"Комуняку на гілляку": націоналісти зустріли комуністів яйцями
39

Фото: Фото: Євген Колесник

Сьогодні у Києві комуністи, незважаючи на заборону суду, вийшли на головну вулицю святкувати Жовтневу революцію.

Спочатку кілька тисяч комуністів зібралися біля пам'ятника Леніну. До акції долучилися і представники Блоку Наталії Вітренко.

Учасники мітингу запланували пройти ходою по Хрещатику і провести свою акцію на Майдані Незалежності. Водночас, напередодні Окружний адміністративний суд Києва після розгляду подання Київської міськдержадміністрації видав наказ про заборону будь-яких масових заходів, призначених на 7 листопада.

Крім того, біля метро Хрещатик із самого ранку зібралися "свободівці", які мали намір завадити комуністам пройти Хрещатиком. Так націоналісти забрали у комуністів, які збирались біля виходу зі ст. м. "Хрещатик", три червоні прапори.

Та комуністам все ж вдалось безперешкодно пройти по головній вулиці і зупинитися на Майдані Незалежності. Біля метро Хрещатик дорогу намагалися заблокувати "свободівці". Та після того, як вони вийшли на дорогу і намагалися перешкодити ході, близько сотні працівників міліції взяли їх в коло і відтіснили з дороги.

Колона комуністів обійшла міліцію і "свободівців" і рушила далі. У свою чергу, "свободівці" кричали їм: "Комуняку на гілляку" і кидали в учасників мітингу яйцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ленін на колінах" - Націоналісти поставили вождя пролетаріату у незручну позу

На Майдані Незалежності комуністи провели свій мітинг, на якому, зокрема, виступив голова КПУ Петро Симоненко. Учасники акції написали резолюцію, в якій, зокрема, закликали владу відмовитися від співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ) і переглянути умови вступу країни до Світової організації торгівлі (СОТ). Також комуністи вимагають від влади надати російській мові статус другої державної і повернути 7 листопада статус державного свята.

Не обійшлося і без конфлікту. Співробітники спецпідрозділу "Беркут" затримали двох прихильників "націоналістичних організацій", а також одного прихильника Комуністичної партії України на Майдані Незалежності в Києві. Їх затримали під час підходу колони із прихильниками КПУ до Майдану Незалежності. Група невідомих, серед яких журналісти впізнали учасників акцій ВО "Свобода", почала кидати яйця у бік у людей, які йшли на чолі колони.

Виникла бійка, і троє її учасників були затримані міліціонерами. Їх повели бік автозаків, які стоять біля Головпоштамту. Зараз прихильники КПУ зібралися біля сцени, встановленої на Майдані Незалежності.

Зараз ви читаєте новину «"Комуняку на гілляку": націоналісти зустріли комуністів яйцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

108

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути